Kledingindustrie

De kledingindustrie is nog steeds één van de vervuilendste industrieën op aarde. Maar weet je eigenlijk wel waarom dat zo is? En wil je hier graag meer over weten? Hier vind je informatie en uitleg over de kledingindustrie, zodat je beter gaat begrijpen hoe deze industrie in elkaar zit.

Wat is duurzame kleding?

Wat is duurzame kleding?

De termen duurzame kleding, biologische kleding en eerlijke kleding vliegen je om de oren. Maar wat betekenen ze eigenlijk? In dit artikel leg ik uit wat duurzame kleding is en welke factoren hierin een rol spelen.

Lees verder
Wat is greenwashing

Wat is greenwashing? 4 tips om het te herkennen 

Wil je graag duurzamer je kleding kopen, maar weet je niet goed welke merken nou echt duurzaam zijn? Dan kan het je helpen om greenwashing te herkennen. Dit zorgt ervoor dat je beter weet welke merken echt duurzaam zijn en welke merken zich alleen duurzaam voordoen. Tijd om te ontdekken wat greenwashing is!

Lees verder
Duurzame modetermen

Duurzame modetermen uitgelegd

Fast fashion, slow fashion, sustainable fashion: er zijn zoveel duurzame modetermen dat je misschien niet weet wat ze allemaal betekenen. Daarom leg ik een aantal veelvoorkomende termen voor je uit. Wel zo handig in je zoektocht naar duurzamer kleding kopen! 

Lees verder
Good Clothes, Fair Pay

Teken de Good Clothes, Fair Pay petitie

Wil jij bijdragen aan een eerlijkere kledingindustrie? Teken dan net als ik de Good Clothes, Fair Pay petitie. Hiermee zorgen we er met elkaar voor dat iedereen in de kledingindustrie een leefbaar loon krijgt. Wel zo eerlijk, toch?

Lees verder