Over BFAY

Wat leuk dat je hier terecht bent gekomen! Dit betekent waarschijnlijk dat je benieuwd bent naar het verhaal achter BFAY. In het kort: BFAY is het online magazine met inspiratie en tips over duurzame kleding. Hier vind je artikelen over duurzame en tweedehands kleding, outfit inspiratie en stijl.

Willeke van BFAY

Even voorstellen

Laat ik beginnen met mijzelf voorstellen. Hi, mijn naam is Willeke (24) en ik ben de oprichtster van BFAY. Ik woon in Veenendaal en werk 3 dagen in de week als online marketeer bij een marketingbureau.

In mijn vrije tijd ben ik veel met BFAY en (duurzame) mode bezig. Daarnaast ga ik graag naar kringloopwinkels of rommelmarkten, wandel ik graag in de natuur, kijk ik films en series, verzamel ik edelstenen en vind ik het leuk om op vakantie te gaan en om leuke dingen te doen met familie en vrienden. Het is mijn missie om jou te helpen en te inspireren op het gebied van duurzame kleding! 

Het verhaal achter BFAY

In 2017 ben ik BFAY begonnen als online magazine over betaalbare mode. Ik ben begonnen omdat ik het leuk vind om vrouwen te helpen en te inspireren op het gebied van betaalbaar kleding kopen, outfit inspiratie en je eigen stijl ontdekken. Het is mijn creatieve uitlaatklep geworden waar ik jullie mee hoop te inspireren. Ik ben al zolang ik mij kan herinneren gek op mode en kleding. Daarnaast ben ik een echte koopjesjager. Niet zo gek dus dat ik BFAY ben begonnen als online magazine over betaalbare mode.

Duurzame kleding

Inmiddels is BFAY uitgegroeid naar een online magazine over duurzame kleding. Dit komt omdat ik zelf ook flink ben veranderd in de afgelopen jaren. Waar ik eerder tassen vol kleding bij de Primark kocht en er bijna elke maand wel een H&M pakketje op de deurmat viel, koop ik nu (bijna) al mijn kleding tweedehands of duurzaam.

De kledingindustrie is namelijk niet zo glamoureus als het lijkt. Daar kwam ik achter na het kijken van de documentaire The True Cost. Hoe meer ik zag, las en ontdekte, hoe minder goed het voelde om hieraan mee te doen. Het is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en daarnaast wordt de kleding die we dragen in slechte en mensonterende werkomstandigheden gemaakt. Ik besloot dat het tijd was voor verandering en stopte met het kopen van kleding bij merken die hieraan meedoen. En zo veranderde BFAY langzaam met mij mee.

'Met BFAY help ik jou graag op weg naar een duurzame kledingkast!'

Wil jij ook graag duurzamer je kleding kopen? Hier help ik je heel graag bij. Met BFAY help ik jou graag op weg naar een duurzame kledingkast! Een duurzame kledingkast krijg je door bewust, minder en duurzaam nieuwe (of tweedehands) kleding te kopen. Maar ook door goed voor je kleding te zorgen en blij te zijn met je kleding en stijl. En natuurlijk genoeg outfit inspiratie hebben om nieuwe outfits te blijven creëren met de kleding die je al hebt. Het het hoeft niet gelijk perfect, elke bewuste stap die je zet is er één. Op naar een eerlijke, transparante en duurzame kledingindustrie!

Heb je nog vragen of wil je nog iets weten? Mail gerust naar info@bfay.nl of stuur een berichtje via Instagram.

Liefs,

Willeke

Foto gemaakt door Sanne van Pinxten Fotografie.