Over BFAY

Hi, leuk dat je meer wilt weten over BFAY. Ik ben Willeke (23) en ik ben de oprichtster van BFAY, een online magazine over betaalbare en duurzame mode. Regelmatig verschijnen hier nieuwe artikelen met inspiratie en tips over betaalbare, duurzame en tweedehands kleding.

BFAY

De naam BFAY staat voor be budget, be fashion and be you. Het draait niet om de trends, maar het draait om jou. Dat jij kleding draagt waar jij je goed in voelt en dat je een eigen stijl durft te ontwikkelen. Ze zeggen niet voor niets: ‘always wear what you want to wear’.

Duurzame mode

In januari 2017 heb ik BFAY opgericht als online magazine over betaalbare mode. Inmiddels draait het allang niet alleen meer om betaalbare kleding, maar juist ook om duurzame kleding.

Dit komt omdat ik zelf ook erg ben veranderd in de afgelopen jaren. Een tijd geleden, na het kijken van de documentaire The True Cost, is de kledingindustrie mij steeds meer tegen gaan staan. Naast dat het één van de meest vervuilende industrieën op aarde is, zijn de werkomstandigheden waarin de kleding wordt gemaakt erg slecht. Het voelde voor mij hierdoor niet meer goed om hieraan mee te doen. En zo begon ik steeds minder nieuwe kleding kleding te kopen. Inmiddels koop ik al een aantal jaren (bijna) al mijn kleding tweedehands.

 

Met deze verandering ben ik ook begonnen met het schrijven van artikelen met tips en inspiratie over duurzame kledingmerken en tweedehands kleding. Ik hoop je hiermee te inspireren om ook bewuster je kleding te kopen. Zo komt er hopelijk steeds meer aandacht voor duurzame mode en meer gelijkheid in de kledingindustrie. 

Betaalbare mode

Nog steeds is BFAY een online magazine over betaalbare mode. Zelf ben ik een echte koopjesjager, dit wil ik graag met je delen. Ik wil je laten zien dat je niet veel geld hoeft uit te geven om je leuk te kleden. Want met een jas van €15 kan je er net zo leuk uitzien als met een jas van €75. Het draait niet om het prijskaartje wat eraan hangt, maar om de manier waarop jij iets draagt. Daarnaast wil ik je graag laten zien dat duurzame kleding helemaal niet duur hoeft te zijn!

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Mail gerust naar info@bfay.nl.

 

Liefs,

Willeke