Over BFAY

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het verhaal achter BFAY. In het kort: BFAY is een online magazine over duurzame kleding. Hier vind je artikelen over duurzaam kleding kopen, jouw kledingkast verduurzamen, de kledingindustrie en tweedehands kleding.
Willeke Arens Founder BFAY

Even voorstellen

Laat ik beginnen met mezelf voorstellen. Hi, mijn naam is Willeke (24) en ik ben de founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan. Het is mijn missie om samen van de kledingindustrie een eerlijkere industrie te maken!

 

Wat ik graag doe naast BFAY? Wandelen in het bos, kringlopen en rommelmarkten afstruinen, films en series kijken, edelstenen verzamelen, creatief bezig zijn, mijn hond knuffelen, reizen en quality time met familie en vrienden.

Het verhaal achter BFAY

In 2017 ben ik BFAY begonnen als online magazine over betaalbare mode. Al mijn leven lang ben ik gek op kleding en vind ik het leuk om anderen te helpen en te inspireren: dit kwam allemaal samen. Inmiddels is BFAY uitgegroeid naar een online magazine over duurzame kleding. Dit komt omdat ik zelf ook ben veranderd in de afgelopen jaren.

 

Waar ik eerder tassen vol kleding kocht bij fast fashion merken, koop ik nu (bijna) al mijn kleding tweedehands en duurzaam. De kledingindustrie is namelijk niet zo mooi als het lijkt. Daar kwam ik achter na het kijken van de documentaire The True Cost. Hoe meer ik zag, las en ontdekte, hoe minder goed het voelde om hieraan mee te doen. Het is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en daarnaast wordt kleding in slechte en mensonterende werkomstandigheden gemaakt. Ik besloot dat het tijd was voor verandering en stopte met het kopen van kleding bij merken die hieraan meedoen. En zo veranderde BFAY met mij mee!

Duurzame kleding

Het concept van BFAY bestaat uit vier categorieën: duurzaam kleding kopen, jouw kledingkast, de kledingindustrie en tweedehands kleding. Deze categorieën vormen samen de basis van mijn missie om de kledingindustrie te verduurzamen.

 

Duurzaam kleding kopen kan best lastig zijn. Want: waar vind je het? En hoe weet je of een merk duurzaam is? Daarom deel ik duurzame kledingmerken en duurzame shop inspiratie met je. Naast shoppen bij duurzame merken is er nog een duurzame manier om kleding te kopen: tweedehands. Tweedehands kleding is betaalbaar én duurzaam. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk om (te beginnen met) duurzaam kleding kopen.

 

Maar het gaat verder dan alleen kopen, de kleding die je al hebt speelt ook een rol. Daarom gaat het ook over jouw kledingkast, jouw stijl en hoe je goed voor je kleding kan zorgen. En als laatste wil ik je graag informeren over de kledingindustrie. Want waarom wil je eigenlijk je kledingkast en koopgedrag verduurzamen? Daar geef ik je graag antwoord op.

 

Heb je nog vragen, wil je even kletsen of wil je samenwerken met BFAY? Stuur gerust een berichtje!