De 6 beste plekken waar je tweedehands kleding kan kopen

Wil je graag tweedehands kleding kopen, maar weet je niet zo goed waar dit kan? Dat snap ik! Het aanbod webshops wat tweedehands kleding verkopen is namelijk (nog) niet heel groot helaas. Gelukkig zijn er ook andere plekken waar je dit kunt kopen, zowel online als in de winkel. Dit zijn de 6 beste plekken waar je tweedehands kleding kan kopen!


Tweedehands kleding in kledingkast

De kringloopwinkel

De kringloopwinkel is één van de beste plekken om offline tweedehands kleding te kopen. Zeker de grotere kringloopwinkels hebben vaak een ruime kledingafdeling met veel keuze in kleuren, maten en stijlen. Als je goed zoekt, vind je er vaak mooie kleding voor weinig geld. Wel even nakijken op vlekken en gaatjes, niet iedere kringloop kijkt hier even goed naar.


Ben je niet zo bekend met de kringloopwinkels bij jou in de buurt? Download dan de Kringloop App. In deze app vind je een handig overzicht van alle kringloopwinkels bij jou in de buurt!


Lees ook: zo scoor je tweedehands kleding in de kringloopwinkel


Markten

Mijn absolute tip voor een markt is de IJ-Hallen. Dit is de grootste vlooienmarkt van Europa die regelmatig te vinden is op de NDSM werf in Amsterdam. Hier staan echt een heleboel kramen met kleding, waardoor je echt enorm veel keuze hebt. Zelf kan ik hier vaak enorm goed slagen. Daarnaast zijn lokale rommelmarkten ook erg leuk. Je kan er voor weinig hele mooie kleding vinden. Ook hier geldt: even nakijken op vlekken en gaatjes.


Een bezoekje aan de Wijvenkraam markt staat nog op m’n lijstje, dit lijkt mij ook een hele leuk markt.


Tweedehands kleding- of vintagewinkel

Ben je gek op vintage kleding? Er zijn winkels die volhangen met vintage kleding. Ben je niet zo van het vintage? Dan zijn tweedehands kledingwinkels erg leuk. Dit soort winkels zijn vaak wat duurder dan een kringloop, maar hier hoef je dan weer minder goed te zoeken naar de pareltjes. Het sorteerwerk is namelijk al gedaan! Meestal is de kwaliteit en conditie van de kleding ook erg goed bij deze winkels.


Aanraders zijn de winkels van Appel & Ei en de Reshare stores. Met winkels door het hele land heb je een grote kans dat er eentje bij jou in de buurt zit. De winkels hangen vol met mooie kledingstukken die nog van goede kwaliteit zijn. Een bezoekje waard dus!


Vinted

Online is Vinted een fijne plek om tweedehands kleding te kopen. Vinted is een app waar je kleding kunt kopen en verkopen. Het aanbod is groot, er worden verschillende soorten kleding in diverse maten en prijsklassen aangeboden. Hierdoor is de kans groot dat er iets voor je bijzit. Daarnaast kan je veilig shoppen: de verkoper krijgt het geld pas wanneer je hebt aangegeven dat je pakketje is ontvangen. Raakt je pakketje onderweg kwijt? Dan krijg je gewoon je geld terug.


Lees ook: de vijf voordelen van tweedehands kleding kopen via Vinted


Social media

Tegenwoordig kan je ook op social media kleding kopen. Zeker via Instagram zijn er een heleboel accounts die kleding verkopen. Maar kijk ook eens op Facebook Marketplace of wordt lid van kleding verkoopgroepen op Facebook. Om je op weg te helpen, heb ik alvast een aantal leuke Instagram accounts met tweedehands- of vintage kleding voor je op een rijtje gezet:Marktplaats

Dat je voor tweedehands spullen op Marktplaats moet zijn, weten we allemaal. Maar er wordt hier dus ook een heleboel kleding aangeboden! Als je even goed zoekt, valt hier ook genoeg moois te vinden.


Naast deze 6 plekken zijn er ook verschillende events waar je goed kleding kunt shoppen, zoals de Vintage Kilo Sale. Kortom: genoeg plekken waar je goed kunt slagen!

Dit artikel delen

Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!