Vinted: de plek om online tweedehands kleding te kopen

Koop je graag tweedehands kleding? Of ben je op zoek naar een plek waar je online tweedehands kleding kan kopen? Dan is Vinted de plek om te zijn! Op dit platform heb je namelijk een heel groot aanbod aan kleding in verschillende stijlen, kleuren, maten en prijzen. Zo zit er voor iedereen wat bij!

Tweedehands winterjas Vinted

Mijn meest recente aankoop van Vinted: een ‘nieuwe’ winterjas.

Wat is Vinted?

Vinted is een app waar je tweedehands kleding kan kopen en verkopen. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen en kinderen. Je vindt er kleding, schoenen, tassen, accessoires en beauty producten. Maar er is naast kleding tegenwoordig nog meer: zo vind je er voor kinderen onder andere ook speelgoed, verzorging en zelfs items zoals kinderwagens, fietsen en kindermeubels. Daarnaast zijn er nog de categorieën home, entertainment en huisdieren. Er zijn dus veel meer tweedehands spullen dan alleen kleding!

Vinted

 

Tips om te slagen op Vinted

Zelf koop (en verkoop) ik regelmatig iets via Vinted. Ik vind het een fijne manier om mooie tweedehands kleding te shoppen, zeker als je gericht naar iets op zoek bent. Heb je nog weinig of geen ervaring met het online kopen van tweedehands kleding? Dan zijn hier een aantal handige tips die je helpen bij het slagen op Vinted.


Download de app

Vinted heeft zowel een website als een app, maar mijn ervaring is dat de app fijner werkt. Begin dus met het downloaden van de app via de App Store of Google Play.


Personaliseer je feed

Voordat je op Vinted gaat zoeken, kan je jouw feed personaliseren. Zo kan je jouw maat (of maten) invullen, maar ook leden en merken gaan volgen. Shop je graag bij bepaalde merken? Dan kan je deze gaan volgen, zodat je makkelijk tweedehands kleding van dit merk kunt gaan shoppen.


Zoek gericht

Iets kopen via Vinted kan best wel een zoektocht worden, het aanbod is namelijk mega groot. Weet je waar je naar op zoek bent? Maak het jezelf gemakkelijk en zoek gericht. Zo kan je zoeken op soort kledingstuk, maar ook op maat, merk, staat, kleur en prijs. Ook handig: je kan een zoekopdracht opslaan, om zo later nog een keer verder te zoeken.

Zelf zoek ik vaak in de categorieën ‘nieuw met prijskaartje’, ‘nieuw zonder prijskaartje’ en ‘heel goed’. Er staat namelijk ook veel gedragen kleding op waarvan de kwaliteit niet zo goed meer is. Als je in de categorieën ‘goed’ en ‘veelgebruikt’ zoekt, kijk dan goed naar de foto’s, lees de beschrijving en vraag eventueel aan de verkoper wat de gebruikssporen zijn. Zo voorkom je miskopen!


Vraag om meer informatie

Zie je een leuk kledingstuk, maar twijfel je nog? Vraag om meer informatie over bijvoorbeeld de staat van het item, de maat, het materiaal of de kleur. Wil je graag extra foto’s? Ook dat kan je vragen! Bijvoorbeeld een foto waarbij het kledingstuk wordt gedragen of een detailfoto waarbij je de kleur of het materiaal beter kan zien. Hoe meer informatie je over een item hebt, hoe minder snel je een miskoop doet.


Laat een item reserveren

Alle kledingstukken die je aanspreken kan je als favoriet opslaan. Zie je een leuk item, maar wil je er nog een nachtje over slapen? Vraag aan de verkoper of die het item voor je wil reserveren. Zo kan jij er nog rustig over nadenken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het ondertussen wordt verkocht. Laat wel altijd nog iets weten aan de verkoper, ook als je het item toch niet wil. Wel zo netjes!


Breng een bod uit

Zie je een leuk item, maar vind je het bedrag te hoog? Je kan gaan onderhandelen met de verkoper! Daarnaast kan je altijd een bod uitbrengen. De verkoper kan het bod accepteren, een tegenbod doen of het bod niet accepteren.

Tip: wanneer je een bepaald budget hebt, kan je ook filteren op prijs. Zo zie je alleen kledingstukken in een bepaalde prijscategorie. Kleding op Vinted is er namelijk in allerlei prijscategorieën, al vanaf een euro!


Ga voor bundelkorting

Heb je een item gezien wat je graag wil hebben? Vergeet dan niet om de rest van de kledingkast van de verkoper te bekijken. Wie weet zie je nog meer leuke items! Dan kan je bundelkorting aanvragen en hoef je maar een keer verzendkosten te betalen.


Let op de extra kosten

Om verassingen te voorkomen: bovenop het bedrag van het kledingstuk komen nog service- en verzendkosten. Vaak kun je kiezen uit verschillende verzendmethoden, dit kan al vanaf een paar euro naar een ophaalpunt.

De servicekosten wordt kopersbescherming genoemd. Dit is een vast bedrag van €0,70 + 5% van de verkoopprijs. Dus koop je bijvoorbeeld iets van €10, dan komt er €0,70 + 5% (€0,50) bij. Deze bescherming zorgt ervoor dat je je geld terugkrijgt wanneer bijvoorbeeld het pakketje niet is verzonden, is kwijtgeraakt, als het product beschadigd aankomt of als het niet overeenkomt met de beschrijving. Daarnaast is er een supportteam die je een berichtje kan sturen wanneer er iets niet goed gaat. Dit maakt het shoppen veilig, je hoeft niet bang te zijn dat je je geld kwijt bent!

Let op: wanneer je in overleg een item retour stuurt naar de verkoper, bijvoorbeeld omdat de maat niet klopt, dan moet je zelf de retourkosten betalen. Als het om een klein bedrag gaat, kan je dus soms beter het item zelf houden en doorverkopen.


Verkopen op Vinted

Heb je je kledingkast opgeruimd en zijn er items die je wil verkopen? Lees dan ook: Verkopen op Vinted: 6 tips om succesvol je kleding te verkopen

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!