Zo scoor je tweedehands kleding in de kringloopwinkel

Tweedehands kleding is duurzaam, dat weten we ondertussen al. En dat je tweedehands kleding in de kringloopwinkel kan vinden ook. Maar mooie tweedehands kleding in de kringloopwinkel vinden is soms best wel lastig. Er hangt veel ouderwetse kleding en als je iets leuks hebt gevonden, is het altijd maar de vraag of het past. Kleding kopen in de kringloop kan dus best wel een uitdaging zijn. Hoe je nou toch leuke kleding scoort in de kringloop? Ik geef je zeven handige tips die je direct kan gebruiken!


Tweedehands kleding in de kringloopwinkel

Maak een lijstje kringloopwinkels

De voordelen van kleding kopen bij de kringloop? Het is goedkoop, het is duurzaam en het is ook nog eens super leuk om te doen. Het is namelijk altijd een verassing wat je tegenkomt. Maar niet elke kringloopwinkel heeft een kleding afdeling, daarom is het handig om vooraf alvast online even te kijken naar de kringloop die je wilt gaan bezoeken. Vaak vind je via Google al heel wat informatie of foto’s.


Daarnaast zit er ook veel verschil in kringloopwinkels, bij de ene vind je een supermooie kledingafdeling en bij de volgende staan ergens een paar rekjes kleding verstopt. Het is dus handig om na je bezoek aan de kringloop een lijstje te maken. Schrijf hier de kringloopwinkels op met een mooie kledingafdeling. Dan weet je voor de volgende keer precies welke kringloop je kan overslaan en welke je echt niet moet missen. Weet je niet waar je kringloopwinkels in jouw buurt kunt vinden? Download dan de Kringloop App, hier vind je een compleet overzicht van kringloopwinkels.


Ga zonder verwachtingen

Als je specifiek naar een kledingstuk op zoek bent, dan wordt het vaak lastig. Natuurlijk kan je geluk hebben, maar het aanbod verschilt heel erg in de kringloop. Zelf probeer ik dus altijd te gaan zonder verwachtingen. Laat jezelf verassen door het aanbod wat er hangt en pas gewoon de items die jouw aanspreken. Zo vind je vanzelf wat!


Kijk door de ‘rommel’ heen

Vaak zien kringloopwinkels er wat rommelig uit, zelf vind ik dat wel leuk, maar soms maakt dat het ook lastig zoeken. Je moet dus ‘leren’ door de rommel heen te kijken. Tussen alle ‘ouderwetse’ kleding die jou niet aanspreekt hangen ook de pareltjes die je graag mee naar huis wilt nemen.


Kledingmaten zeggen niet alles

Met mijn maatje 34 is het vaak lastig kleding kopen bij de kringloop, er hangt nou eenmaal bijna niks in die maat. Daarom kijk ik niet altijd meer naar de maat, maar pas ik het gewoon. Zo heb ik eens een spijkerjasje in maat 44 gekocht bij de kringloop, die ik met mijn maatje ook pas. Nu geldt dit natuurlijk niet voor bijvoorbeeld spijkerbroeken, maar dit kan wel met t-shirts, jasjes, jurkjes etc.


Pas altijd de kleding

Om te voorkomen dat je miskopen mee naar huis neemt, is het handig om de kleding altijd te passen. Soms heb ik hier zelf ook geen zin in, maar dan zit je thuis toch weer met een te kleine broek omdat je hem niet hebt gepast. Zonde dus!


Vergeet de herenkleding niet

Vaak werp ik ook even een blik bij de herenkleding, want hier kunnen ook mooie items tussenhangen. Zo had ik een tijdje terug een supermooie beige blouse gevonden op de herenafdeling. Helaas niet meegenomen, hier heb ik stiekem nog steeds een beetje spijt van.


Controleer tweedehands kleding altijd

En als laatste: voordat je de kleding mee naar huis neemt, controleer het items op gebreken zoals gaatjes en vlekken. Het is en blijft tweedehands kleding en in sommige kringloopwinkels hangen nou eenmaal ook minder mooie items. Het zou jammer zijn als je er thuis pas achter komt dat het item toch vies of beschadigd is!

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!