Verkopen op Vinted: 6 tips om succesvol je kleding te verkopen

Heb je je kledingkast opgeruimd en zijn er items die je wil verkopen? Dan is Vinted een goede plek om jouw kleding te verkopen. Dit platform heeft namelijk een heleboel gebruikers die allemaal geïnteresseerd zijn in tweedehands kleding. Met deze 6 tips ga jij succesvol je kleding verkopen via Vinted!


Kleding verkopen Vinted

Na een tijdje zelf items van verschillende merken en in verschillende condities (van nieuw tot gedragen) op Vinted te hebben geplaatst, deel ik graag mijn ervaringen met je. 


Welke kleding kan je het beste via Vinted verkopen?

Er zijn veel gebruikers op Vinted, allemaal met hun eigen maat en stijl. Hierdoor kan je verschillende stijlen en maten goed verkopen. Mijn ervaring is dat kleding van iets duurdere merken het beste verkoopt. Daar is meer interesse in en het aanbod is iets kleiner in vergelijking met items van goedkope merken. Kleding van goedkope merken kan je ook prima verkopen, maar hier staat zoveel van op dat dit wel iets moeilijker is. Daarnaast staan er ook veel items al vanaf een paar euro op, waardoor je niet heel veel geld kunt vragen voor items. 


 • Naast kleding kan je ook accessoires, tassen en schoenen goed verkopen via Vinted.
 • Je kan gedragen kleding met eventuele gebreken prima verkopen, maar wees hier altijd eerlijk over. Vermeld het in de beschrijving en voeg hier foto’s van toe.
 • Als je echt dure items hebt, zoals designeritems, zou ik dit persoonlijk niet via Vinted verkopen. Dan kan je beter gebruikmaken van een platform zoals The Next Closet.
 • Let erop dat je alleen kleding verkoopt die je mag verkopen op Vinted. Het is bijvoorbeeld verboden om namaakartikelen te verkopen. Als je je niet aan deze regels houdt kan je geblokkeerd worden door Vinted.


Hoe werkt Vinted?

Heb je nog geen idee hoe Vinted werkt? Dan heb ik hier in het kort een stappenplan voor je:


 • Download de app, maak een account aan en voeg een profielfoto en je woonplaats toe.
 • Via de app kan je items uploaden om te verkopen. Voeg foto’s toe, vul de titel en beschrijving in, voeg een categorie, merk, staat en verkoopprijs toe en vul het pakketformaat in. Uploaden maar!
 • Je item is voor alle gebruikers op Vinted zichtbaar. Mensen kunnen je item als favoriet markeren, je een bericht met vragen sturen of een bod uitbrengen.
 • Wanneer je een item hebt verkocht ontvang je een verzendlabel via Vinted. Deze kan je uitprinten of digitaal laten zien bij het pakketpunt. Via de instellingen kan je zelf verzendopties selecteren.
 • Pak het item goed in en breng het naar een pakketpunt.
 • Is het pakket goed aangekomen? Dan krijg jij het complete verkoopbedrag in je Vinted portemonnee gestort. Dit geld kan je gebruiken om weer items te kopen via Vinted, of je kan het laten uitbetalen naar je bankrekening.Tips om succesvol te verkopen

Klaar voor de verkoop? Met dit stappenplan kan je direct aan de slag om succesvol jouw kleding te gaan verkopen! Sommige tips zijn specifiek voor Vinted, maar ook als je bijvoorbeeld via Marktplaats of social media je kleding wil verkopen, zijn deze tips goed te gebruiken.


Tip 1: goede foto’s

Goede foto’s zijn het halve werk. De foto van jouw kledingstuk is het eerste wat iemand ziet. Spreekt het niet aan? Dan zullen er ook weinig mensen geïnteresseerd zijn. Het is dus heel belangrijk om goede foto’s te maken! 


Een aantal tips:


 • Maak altijd foto’s met daglicht, zodat het kledingstuk, de kleur en het materiaal goed zichtbaar zijn.
 • Maak duidelijke, scherpe foto’s met een rustige achtergrond.
 • Voeg veel foto’s toe, zoals voor- en achterkant, details zoals zakken en/of knopen, materiaal, labels en eventuele vlekken of beschadigingen. 
 • Probeer ook altijd een foto te maken waarbij je het kledingstuk draagt. Potentiële kopers willen graag zien hoe het item valt. Pas je het item niet? Maak dan gebruik van een paspop als je die hebt. 


Tip 2: duidelijke omschrijving

Zorg voor een duidelijke en volledige titel en omschrijving. Hoe meer informatie je geeft, hoe makkelijker het voor iemand is om te bepalen of ze het kledingstuk willen kopen. Vermeld bijvoorbeeld informatie over het materiaal, de kleur, de pasvorm, details van het item, de staat van het item en eventuele gebreken. Dit voorkomt trouwens ook een hoop vragen!


Daarnaast zorgt een duidelijke en uitgebreide omschrijving voor een betere vindbaarheid van jouw item. Hoe meer relevante zoekwoorden (zoals kleur, merk of materiaal) je gebruikt, hoe sneller mensen bij jouw product uitkomen.


Tip 3: vul alle opties in

Naast een omschrijving zijn er nog meer opties die je kan invullen. Hoe vollediger je alles invult, hoe makkelijker het is voor kopers. Denk aan het merk, de maat, het materiaal, de staat etc.


Zet ook alle verzendopties aan (mocht je overal een pakketpunt van in de buurt hebben). Zo kunnen kopers kiezen wat ze zelf het prettigst vinden.


Tip 4: verkoopprijs

Denk goed na over je verkoopprijs van je items:


 • Hoe lager de prijs, hoe sneller je verkoopt. Vooral bij items van goedkope merken ga je niet snel veel verkopen als je er teveel voor vraagt.
 • Zet iets hoger in, zo blijft er ruimte over om te onderhandelen en te bieden.
 • Wordt je item niet verkocht? Verlaag de prijs na een tijdje. Zo krijgt iedereen die het item als favoriet heeft opgeslagen een melding. Zo zet je het item weer in de spotlight!
 • Zet de optie bundelbieden aan en vermeld dit eventueel ook in je beschrijving. Zo zijn kopers sneller geneigd om meerdere items bij je te kopen. 
 • Vind je het lastig om je prijs te bepalen? Kijk eens naar wat anderen vragen voor vergelijkbare items in dezelfde staat. 


Tip 5: blijf actief

Yes, je item staat online! Maar dat is niet de laatste stap, het is namelijk belangrijk om actief te blijven op Vinted. Als mensen vragen hebben, probeer die dan zo snel en zorgvuldig mogelijk te beantwoorden. Wees bereid een keer een extra foto te maken of iets op te meten. Hoe klantvriendelijker je bent, hoe sneller je verkoopt. 


Heb je iets verkocht? Probeer het item dan zo snel mogelijk te verzenden. Kopers willen vaak hun item zo snel mogelijk in huis hebben. Communiceer in ieder geval met de koper over de status van zijn pakketje.


Tip 6: recensies

Wanneer je (nog) geen recensies hebt, zullen mensen veel minder snel bij je kopen. Verzamel dus (goede) recensies om mensen te laten zien dat je een goede verkoper bent. Zorg dat je items snel verzendt en dat de items ook echt in de staat zijn zoals jij hebt omschreven. Hoe meer tevreden kopers, hoe meer goede recensies je krijgt. 


Nog een laatste tip: Wees bereid om er tijd en energie in te steken. Het kan best wel even een werk zijn om je items online te zetten, berichten te beantwoorden en pakketjes in te pakken en te versturen. Maar met de juiste aanpak kan ook jij succesvol je kleding verkopen.


Succes met verkopen! 


Wil je graag kleding kopen via Vinted? Lees dan ook: Vinted: de plek om online tweedehands kleding te kopen

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!