Outfit inspiratie: zwarte blazerjurk met hoge laarzen

Ben je op zoek naar een outfit die net even wat specialer is dan een spijkerbroek en t-shirt? Dan is deze zwarte blazerjurk met hoge laarzen misschien wel iets voor jou!


Outfit inspiratie zwarte blazerjurk met hoge laarzen

De blazerjurk

Een blazerjurk is vergelijkbaar met een normale blazer, alleen dan iets langer. Zo kan je hem dus als jurk dragen! Maar een blazerjurk kan je natuurlijk ook gewoon als lange blazer dragen. Een zwarte blazerjurk is een echte tijdloze klassieker die je naar veel gelegenheden kan dragen. Het is net wat specialer dan een spijkerbroek en t-shirt, waardoor het zeker voor feestjes en andere bijzondere gelegenheden een goede outfit is. Zo heb ik deze outfit bijvoorbeeld gekocht om te dragen naar de opening van de Dutch Sustainable Fashion Week!


Naast de zwarte blazerjurk zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende kleuren en prints, kijk wat past bij jou en je kledingstijl.


Outfit inspiratie zwarte blazerjurk met hoge laarzen

Zwarte blazerjurk combineren

Wanneer je een blazerjurk wil gaan combineren, heb je niet veel meer nodig. Het grootste gedeelte van de outfit heb je namelijk al! Zelf vind ik het heel tof om een blazerjurk te combineren met kniehoge laarzen. Maar je kan er een heleboel soorten schoenen mee combineren: enkellaarzen, boots, loafers, pumps of zelfs sneakers als je de outfit wat sportiever wil maken. Stijl de look af met een handtas en sieraden.


Stijl tip: heb je een oversized of losvallende blazer, maar wil je wat meer van je figuur laten zien? Draag dan een riem over de jurk heen om zo je taille meer te accentueren.


Outfit inspiratie zwarte blazerjurk met hoge laarzen

Blazerjurk shoppen

De zwarte blazerjurk en kniehoge laarzen die ik op de foto’s draag heb ik gekocht via Vinted. Dit is betaalbaar én duurzaam. Voor de hele outfit betaalde ik namelijk nog geen €50 (inclusief verzendkosten en kopersbescherming). Als jij ook op zoek bent naar zo’n outfit zou ik zeker even op Vinted gaan kijken, hier vind je een ruime keuze in verschillende kleuren, maten en stijlen. Het is soms even zoeken, maar dan ben je wel extra blij met de outfit!

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!