Dutch Sustainable Fashion Week: na 30 keer nog steeds stijlvol

Het was afgelopen week de tiende editie van de DSFW (Dutch Sustainable Fashion Week), een jaarlijks terugkerend evenement waar ik je graag meer over wil vertellen.


Dutch Sustainable Fashion Week 2023

Foto gemaakt door Joanne de Lijster


Dutch Sustainable Fashion Week

De Dutch Sustainable Fashion Week is een jaarlijks event dat zich richt op het zichtbaar maken van duurzame mode ontwikkelingen in Nederland. Het doel is om duurzame mode toegankelijk te maken voor iedereen. Tijdens deze week worden er in diverse grote steden door heel Nederland evenementen, workshops, exposities, modeshows en nog veel meer georganiseerd. Benieuwd naar het programma van de afgelopen DSFW? Bekijk het hier!


Zelf ben ik er dit jaar ook geweest, ik was namelijk uitgenodigd door Nanette Hogervorst van de Sustainable Fashion Gift Card om bij de opening in Rotterdam aanwezig te zijn. Tijdens de opening was er o.a. een paneltalk met een aantal hele toffe stylisten/style coaches: Chiara Spruit van Indiaan in je kast, Mirjam Hamming van Smart Wardrobe en Victorien van Duuren van de Sustainable Fashion Acedemy.


Het was erg leuk en inspirerend om hierbij te zijn. Benieuwd naar de opening? Ik heb een korte video gemaakt, bekijk hem via Instagram of TikTok.


Na 30 keer nog steeds stijlvol

Na 30 keer nog steeds stijlvol

Het thema van deze editie was ‘Na 30x nog steeds stijlvol’ (de 30x is geïnspireerd op The 30 Wear Challenge van Livia Firth). Hiermee wil de DSFW laten zien dat je niet steeds iets nieuws nodig hebt om een nieuwe look te creëren. Door creatiever met je kleding om te gaan en nieuwe combinaties te maken, creëer je nieuwe outfits met de kleding die je al hebt. Dit is duurzamer en het bespaart je ook nog eens geld.


Kleding wordt tegenwoordig door velen als een wegwerpartikel gezien. Na enkele keren gedragen te zijn beland het achterin in de kast of wordt het alweer verkocht, weggegeven of zelfs weggegooid. Super zonde! Als je duurzamer met kleding om wil gaan, is het belangrijk om kleding langer en vaker te dragen. En om bij het kopen van de kleding al na te denken of je het kledingstuk wel echt vaak gaat dragen. Een goede vraag om jezelf te stellen voordat je iets nieuws koopt is ‘Will you wear this 30 times? If not, don’t buy it!’


Volg de Dutch Sustainable Fashion Week op Instagram om op de hoogte te blijven van de volgende editie(s).

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!