Duurzame kleding blog

Ben je op zoek naar inspiratie over duurzame kleding? Op deze duurzame kleding blog vind je artikelen over duurzaam kleding kopen, jouw kledingkast verduurzamen, de kledingindustrie en tweedehands kleding.

New Angels

Aanrader: de hennep t-shirts van New Angels

Duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en biologisch linnen kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat er ook kleding gemaakt wordt van hennep? Tijd om meer te weten te komen over dit materiaal! Ik vertel je graag meer over de hennep t-shirts van het duurzame kledingmerk New Angels.

Lees verder
Wat is greenwashing

Wat is greenwashing? 4 tips om het te herkennen 

Wil je graag duurzamer je kleding kopen, maar weet je niet goed welke merken nou echt duurzaam zijn? Dan kan het je helpen om greenwashing te herkennen. Dit zorgt ervoor dat je beter weet welke merken echt duurzaam zijn en welke merken zich alleen duurzaam voordoen. Tijd om te ontdekken wat greenwashing is!

Lees verder
Duurzame basics voor in de lente en zomer

Shop: duurzame basics voor in de lente en zomer

Basics zijn essentieel in elke kledingkast. Het zijn, zoals de naam al zegt, een soort basiskledingstukken in je kast. Je kan er altijd op terugvallen, outfits mee maken en met alles combineren. En wist je dat je basics ook heel goed duurzaam kan shoppen? In dit artikel deel ik graag een aantal mooie duurzame basics met je. 

Lees verder
Kledingrek met duurzame kleding

8 tips voor betaalbare duurzame kleding (ja, het kan!)

Wil jij graag duurzaam je kleding kopen? Maar vind je dit lastig, omdat je denkt dat het veel te duur voor je is? Dan zijn hier 8 tips voor betaalbare duurzame kleding. Want ja, het kan echt! Ook als je om wat voor reden dan ook een lager budget hebt voor kleding, kan je deze tips goed toepassen! 

Lees verder
Duurzame modetermen

Duurzame modetermen uitgelegd

Fast fashion, slow fashion, sustainable fashion: er zijn zoveel duurzame modetermen dat je misschien niet weet wat ze allemaal betekenen. Daarom leg ik een aantal veelvoorkomende termen voor je uit. Wel zo handig in je zoektocht naar duurzamer kleding kopen! 

Lees verder
Good Clothes, Fair Pay

Teken de Good Clothes, Fair Pay petitie

Wil jij bijdragen aan een eerlijkere kledingindustrie? Teken dan net als ik de Good Clothes, Fair Pay petitie. Hiermee zorgen we er met elkaar voor dat iedereen in de kledingindustrie een leefbaar loon krijgt. Wel zo eerlijk, toch?

Lees verder
Kledingkast

In 6 handige stappen je kledingkast opruimen

Eens in de zoveel tijd moet het echt gebeuren: je kledingkast opruimen. Een overzichtelijke en opgeruimde kledingkast zorgt ervoor dat je veel blijer bent met je kleding. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je elke ochtend veel sneller een outfit bij elkaar hebt gevonden. Tijd om aan de slag te gaan dus!

Lees verder
Duurzame kleding op kledingrek

Duurzaam kleding kopen: 6 tips om hiermee te beginnen

Wil je graag duurzaam kleding kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de goede plek! Want beginnen met duurzamer kleding kopen is een stuk makkelijker dan je denkt. In dit artikel neem ik je mee aan de hand van 6 handige tips waardoor je gemakkelijk kan beginnen.

Lees verder