De kledingborstel: het duurzame alternatief voor plastic kledingrollers

Maak jij regelmatig gebruik van plastic kledingrollers? Dan is een kledingborstel wellicht iets voor jou. Dit is namelijk de duurzamere variant van deze kledingrollers. Ik deel graag mijn ervaringen met je!

De Steamery kledingborstel

Je gebruikt ze vast weleens: de plastic kledingrollers. Ze zijn erg handig om te hebben, maar niet per se duurzaam. Elke keer als ze op zijn, gooi je ze weg en koop je nieuwe. Daarnaast zijn ze bijna altijd van plastic, waardoor we met z’n allen een hoop plastic afval creëren. Wil jij bijdragen aan zo min mogelijk plastic afval? Stap dan over naar een herbruikbare kledingborstel.

Zelf heb ik een kledingborstel van het merk Steamery. Deze is duurzaam, herbruikbaar en ziet er ook nog eens heel mooi uit. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, hij kost maar €15. Dit is in aanschaf wel iets meer dan een plastic kledingroller, maar als een kledingroller op is, kun je hem weggooien en een nieuwe kopen. Deze kledingborstel kun je daarentegen eindeloos blijven gebruiken, waardoor het op lange termijn juist een stuk goedkoper is.

Hoe werkt het?

Inmiddels heb ik al een tijdje de kledingborstel in gebruik. De kledingborstel werkt, net als een plastic kledingroller, heel erg makkelijk. Door over de stof heen te bewegen haal je de pluisjes van je kleding af.

Het verschil zit hem in de manier waarop je pluisjes van je kleding verwijdert. Plastic kledingrollers hebben plakkende plastic vellen waar de pluisjes aan vast blijven zitten. De kledingborstel heeft daarentegen borstelharen gemaakt van een polyesterweefsel. Door over de stof heen te bewegen, worden de pluisjes opgevangen door de borstelharen. Na gebruik kun je de borstel een aantal keren draaien (waardoor de pluisjes naar binnen gaan) zodat de borstel weer schoon is. Als je klaar bent, kun je op het deksel aan de bovenkant drukken om de kledingborstel te openen en te legen. Op deze manier kun je hem eindeloos blijven gebruiken!

Wil je, net als ik, ook overstappen naar een herbruikbare kledingborstel? Je kunt ze hier shoppen:

De foto’s in dit artikel zijn eigendom van het merk Steamery.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!