Lancering SF.Collective: een zonnige dag voor duurzame mode

Buiten scheen de zon en zo voelde dat ook binnen in het gebouw Droog Amsterdam. Hier was namelijk afgelopen week de lancering van SF.Collective, voorheen bekend als Sustainable Fashion Gift Card. Dit collectief zet zich in voor meer zichtbaarheid onder duurzame merken. Ik mocht namens BFAY aanwezig zijn bij dit evenement. Een kleurrijke samenvatting van deze dag kun je hier lezen!


Geen geitenwollen sokken mode

Diverse duurzame kleding- en accessoiremerken lieten een deel van hun collectie zien. Van minimalistische lingerie en swimwear tot uitgesproken rokken met prints, en van kleurrijke sieraden tot moderne regenjassen. Dit brede aanbod aan kleding en accessoires laat zien dat duurzaamheid echt geen geiten wollen sokken mode (meer) is.


Aan de slag met kleding

Er was niet alleen de mogelijkheid om producten te bekijken en met mensen te spreken, er werden ook een aantal workshops georganiseerd. Daarnaast was er de mogelijkheid om ter plekke kleding te laten repareren of je aan te melden voor stylingadvies, verzorgd door diverse stylisten.


Zelf nam ik deel aan een workshop eco dye, gegeven door El Résidu. Met materialen zoals uienschillen, kurkuma en bloemen mochten we een sjaal verven. De zijden sjaal werd eerst behandeld met een speciaal mineraal, vervolgens nat gemaakt en daarna bedekt met de bovengenoemde materialen. Zodra je tevreden was met het kleurenspektakel, vouwde je de stof goed op en werd het gestoomd zodat de kleur in de stof trok. Het resultaat is een prachtig gekleurde stof die helemaal uniek is!


Verbetering regelgeving omtrent duurzaamheid in Europa

Tijdens het evenement werd ook een overwinning gevierd op het gebied van regelgeving voor betere arbeidsomstandigheden en minder milieuvervuiling binnen de EU: de anti-wegkijkwet. Europarlementariër Lara Wolters die zich hiervoor heeft ingezet was aanwezig. Zij ontving als eerste het SF.Collective magazine. Toen Lara zich tot het publiek richtte, benadrukte ze haar trots en moedigde ze het publiek aan door te zeggen dat dit pas het begin is.


Kortom, optimisme en innovatie waren deze dag gebundeld. Wil je meer weten over SF.Collective? Bekijk dan hier de website. Met dank aan Nanette Hogervorst voor de uitnodiging om bij dit leuke evenement aanwezig te zijn!


Dit artikel is geschreven door Chantal van den Broek, modefotograaf en liefhebber van duurzame mode.

Dit artikel delen