De vijf voordelen van tweedehands kleding kopen via Vinted

Online tweedehands kleding kopen doe ik regelmatig, hier slaag ik meestal beter dan in de kringloopwinkel. Zo koop ik vaak kleding via Vinted, een app waar je kleding kunt kopen en verkopen. En dat bevalt mij erg goed! Ook benieuwd naar Vinted? Ik heb hier alvast de vijf voordelen van kleding kopen via Vinted voor je op een rijtje gezet.Kleding kopen Vinted

@la.sabriina

Vinted is veilig

Als je een kledingstuk koopt bij Vinted, dan gaat je geld rechtstreeks naar Vinted toe. Pas als jij hebt aangegeven dat je het product hebt ontvangen en je het hebt goedgekeurd, krijgt de verkoper uitbetaald. Gaat er iets niet goed met het pakketje? Dan krijg jij je geld terug. Daarom is kopen via Vinted altijd veilig. Wel zo fijn!


Het aanbod op Vinted is groot

Het aanbod op Vinted is groot. Dameskleding, schoenen, tassen, accessoires, schoonheidsproducten, je vindt het er allemaal. En daarnaast worden er ook herenkleding, kinderkleding en zelfs home producten verkocht. Wat ook fijn is, is dat er een enorme keuze is aan kledingmaten. De maten lopen van XXXS tot 9XL, dus ook als je een minder standaard maat hebt kan je hier terecht. Het fijne aan dit grote aanbod is dat er voor iedereen zo wel wat te vinden is. Wat voor kledingstijl of maat je ook hebt.


De kleding is goedkoop

Op Vinted kan je veel goedkope kleding vinden. En met goedkoop bedoel ik al vanaf een paar euro. Zo heb ik al meerdere items voor nog geen vijf euro bemachtigd via Vinted. Sommige verkopers willen nou eenmaal snel van hun kleding af en verkopen hun kleding voor lage prijzen. Tip: zet bij het zoeken naar kleding de prijs op een maximaal bedrag, zo krijg je alleen goedkope kleding te zien.


De servicekosten zijn laag

Let op, bovenop het aankoopbedrag komen er nog servicekosten en verzendkosten. De servicekosten worden omschreven als Vinted kopersbescherming. De koperbescherming is een vast bedrag van €0,70 waar 5% van de verkoopprijs van het artikel bovenop komt. Koop je bijvoorbeeld iets van €5, dan komt er nog €0,95 bovenop. Koop je iets van €10, dan komt er €1,20 bovenop. Dit valt gelukkig dus best wel mee. Maar, koop je een duurder kledingstuk, dan worden de servicekosten dus ook hoger.


Deze servicekosten zorgen ervoor dat je je geld terugkrijgt als je artikel niet wordt verstuurd, als het product beschadigd is of als het niet overeenkomt met de beschrijving. En als je een probleem hebt, heeft Vinted een support team waar je contact mee kan opnemen. Dit zorgt er dus voor dat je veilig kleding kunt bestellen via Vinted.


Vooraf chatten met de verkoper

Wat ik zelf ook echt een groot voordeel vind, is dat je vooraf kan chatten met de verkoper. Zo kan je om extra foto’s en informatie vragen. Als er bijvoorbeeld geen ‘aanfoto’ bijstaat, dan kan je hierom vragen. Een kledingstuk kan namelijk heel anders vallen dan dat je in eerste instantie op de foto ziet. Maar je kan ook vragen naar hoe het item valt, of er beschadigingen zijn, van wat voor merk het item is of van wat voor materiaal het is. Mijn tip: maak hier echt gebruik van. Dat kan je namelijk een hoop miskopen besparen!


Lees ook: Verkopen op Vinted: 6 tips om succesvol je kleding te verkopen

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!