Zwarte kleding combineren: zo draag je zwart op zwart in één outfit

Hoe leuk het ook is om kleur te dragen, zwart blijft toch een favoriet. En begrijpelijk: het is een kleur die veel mensen goed staat. Zwarte kleding is ontzettend goed te combineren met bijna alle andere kleuren. Toch is zwart ook een uitstekende kleur om door te trekken in je hele outfit, waardoor je een all black outfit creëert. In dit artikel deel ik verschillende outfits die laten zien hoe je zwarte kleding goed kan combineren in één outfit!

Zwarte kleding@seebychristine

Zwarte kleding combineren

Zoals ik al zei, zwarte kleding is ontzettend goed te combineren. Welke kleuren je ook graag draagt, je kan dit eigenlijk altijd wel met zwart dragen. Maar zwart is ook een goede kleur om te combineren met zwart. Een compleet zwarte outfit dus. Saai? Dacht het niet. Laat je inspireren door de outfit inspiratie hieronder. Maak je outfit interessant door bijvoorbeeld verschillende materialen te combineren. Of voeg een kleurrijk accessoire toe aan je outfit!

Zwarte kleding is ook in bijna alle kledingstijlen toe te passen: of je nou graag chique, sportief of casual draagt, zwart past overal bij. Zeker als je even niet weet wat je aan moet trekken, is zwart een goede basiskleur om op terug te vallen. Niet zo’n fan van zwart? Je kan dit ook toepassen met andere donkere kleurtinten, zoals donkerblauw, donkergroen of donkerbruin. Hiermee creëer je eigenlijk hetzelfde effect. Het is maar net in welke kleur jij je fijn voelt en wat je graag draagt.

Outfit zwarte kleding@shularoose

Outfit met zwarte kleding@justine__va

Zwarte kleding@moderosaofficial

Outfit@celinesmit

Zwarte outfit@seebychristine

Zwarte outfit@esmee.linden

Outfit@shularoose

Outfit inspiratie@justine__va

Zwarte kleding@moderosaofficial

Outfit@celinesmit

Kleding@seebychristine

Outfit inspiratie@shularoose

Zwart (of andere donkere tinten) is trouwens niet de enige kleur die je goed in je gehele outfit door kan dragen. Wit of andere lichte tinten bij elkaar in een outfit is bijvoorbeeld ook een goede combinatie. Bedenk voor jezelf welke kleur(en) je graag draagt en experimenteer met de kleding in je kast. Een outfit in één kleur (of kleuren dichtbij elkaar) kan verassend leuk zijn. Probeer het eens uit!

Wil je meer outfit inspiratie? Bekijk dan alle artikelen met outfit inspiratie.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!