Witte kleding lastig? Zo draag en combineer je witte kleding

Wit is, net als zwart, een hele basic kleur. Je kan er alle kanten mee op en er super veel combinaties mee maken. Maar toch is wit een stuk gewaagder als zwart. En dat kan het lastig maken om deze kleur te dragen of te combineren. Daarom help ik je graag met een aantal styling tips om witte kleding te dragen.


Witte kleding


Wit en denim

Wit en denim is een perfecte combinatie. Denim is blauw, en deze kleur gaat heel goed samen met wit. In de lente en zomer kan je eindeloos blijven combineren met wit en denim. Jeans en wit t-shirt, spijkerrokje met witte blouse, tuinpak met wit shirtje eronder, denim short met witte top en nog veel meer. Kijk wat jij thuis hebt liggen aan denim en witte kleding, en probeer eens een aantal combinaties.


Witte kleding


Witte kleding


Witte kleding


Zwart wit

Om lekker veel contrast in je outfit aan te brengen, is het mooi om wit te combineren met een donkere kleur. Zwart bijvoorbeeld. Maar ook kleuren als donkerblauw en donkergroen zijn mooi samen met wit. Je kan bijvoorbeeld een wit kledingstuk combineren met een zwarte outfit. Wat ook leuk is, om wit terug te laten komen. Dit kan je doen door naast een wit t-shirt, ook witte schoenen te dragen, zoals je hieronder op de foto ziet. Maar je kan het ook andersom doen, bijvoorbeeld een witte broek met een witte hoed of pet. Zo zit er echt contrast in je outfit.


Witte kleding


Witte kleding


Witte kleding


Kleurtje erbij

Doe eens gewaagd en kies ervoor om wit te combineren met een keur. Dit kan verassend leuk zijn! Het geeft namelijk een heerlijk zomers gevoel. Vooral pastel tinten kunnen erg mooi samen met wit, maar ook felle kleuren kunnen samen met wit. Bijvoorbeeld een pastelbroek met wit t-shirt, een witte broek met pastelblouse of een gekleurd rokje met witte top. Kijk welke kleuren jij fijn vindt om te dragen, en probeer die eens samen met een wit kledingstuk. 


Witte kleding


Witte kleding


Witte kleding


Lichte tinten

Wit is de lichtste ‘kleur’ die er bestaat, dus hoe mooi is het dan om het te combineren met verschillende andere lichte kleurtinten? Je kan het combineren met één andere lichte kleur, maar ook met meerdere tinten. Zo ontstaat er een echte overloop in je outfit, en het is net wat leuker als maar 2 kleuren. Ook leuk, een lichtgekleurd pak met een wit t-shirt of blouse eronder. 


Witte kleding


Witte kleding


Witte kleding


Just white

Wat ook leuk is, is je outfit helemaal wit houden. Het makkelijkste om dit te doen is met een one-piece kledingstuk, zoals bijvoorbeeld een jurkje of jumpsuit. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een witte jeans met wit t-shirt dragen. Witte kleding matchen is leuk, maar zorg er dan wel voor dat het dezelfde kleur wit is. Er kan namelijk net een klein kleurverschil in zitten. Het ene wit is het andere niet!


Witte kleding


Witte kleding


Witte kleding


Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Nadia Idder, Marlou van Noesel, Michelle Infusino, Zoë van ’t Hof, Kelly Schneider, Roos-Anne van Dorsten, Dani Zijlstra, Valerie Rooyackers, Simone Daemen en Rachelle Esmee.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!