Shop: duurzame sneakers voor in de zomer

Sneakers zijn schoenen die in bijna iedere kledingkast te vinden zijn. Niet zo gek, want ze zijn vaak tijdloos, comfortabel en in alle kleuren en stijlen te vinden. Een paar sneakers is dus eigenlijk onmisbaar! Ben je op zoek naar een nieuw paar sneakers? Ontdek hier de leukste duurzame sneakers die je direct kan shoppen!

Duurzame sneakers

Bamburista

De sneakers van Bamburista zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Het canvas is gemaakt van 100% bamboe en de zolen zijn gemaakt van natuurrubber. Er zitten veel voordelen aan bamboe: er is weinig water voor nodig, er wordt geen gebruikt gemaakt van pesticiden en chemicaliën, het is biologisch afbreekbaar en het gaat lang mee.

 

Het productieproces vindt in Europa plaats, om zo de CO2-uitstoot te verminderen. Op de website staat dat de sneakers worden gemaakt onder goede werkomstandigheden, maar hier kan ik verder geen informatie over vinden.

VEJA

Mijn favoriete duurzame sneakermerk: VEJA. De sneakers zijn leuk, comfortabel, stijlvol, tijdloos en duurzaam. De sneakers worden gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en tegen eerlijke lonen.

 

Er wordt gebruik gemaakt van leer, biologisch katoen, rubber en b-mesh. Naast leer hebben ze ook genoeg vegan sneakers in de collectie. Voor ieder wat wils!

 

Lees ook: Duurzame sneakers voor de zomer shop je bij VEJA

Nog niet gevonden wat je zocht? Alle bovenstaande sneakers komen van Sophie Stone en Shop Like You Give a Damn, dit zijn beide duurzame webshops waar je een heleboel leuke sneakers (en andere schoenen) duurzaam kan shoppen.

Duurzame sneakers

Wat maakt sneakers nou duurzaam? Je kan hierbij denken aan:

 

  • Eerlijke werkomstandigheden en leefbare lonen
  • Lokaal in Nederland of in Europa geproduceerd
  • Vegan (vrij van dierenleed)
  • Gebruik van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen of bamboe
  • Verminderen van CO2-uitstoot

 

Maar: dat sneakers in Europa geproduceerd en vegan zijn, maakt ze nog niet per se duurzaam. Dit zegt namelijk nog niks over bijvoorbeeld de werkomstandigheden en lonen. Bepaal zelf welke duurzaamheidsaspecten jij belangrijk vindt voor je een item koopt!

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!