How to style: knitwear in de winter

Knitwear kleding wordt veel gedragen in de winter. Het houdt ons warm en het zit ook nog eens heel comfortabel. En een outfit hoeft ook niet moeilijk te zijn: een trui en een jeans, en je hebt al een outfit. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Daarom geef ik je graag wat inspiratie, zodat je je knitwear optimaal kan  stylen in verschillende outfits. Laat je inspireren door de verschillende looks!


Knitwear@naninvintage


Wat is knitwear?

Knitwear is gebreide kleding, hier valt alle kleding onder die een gebreide look hebben. Denk hierbij vooral aan truien en vesten, maar je hebt bijvoorbeeld ook jurken. En daarnaast heb je ook accessoires zoals mutsen, sjaals en handschoenen. Er zijn een heleboel mogelijkheden!


Zoals ik al zei, knitwear wordt veel gedragen in de winter. En dat is niet voor niets! Er zitten namelijk veel voordelen aan: het is lekker warm, het zit heel comfortabel en de kledingstukken zijn vaak lekker zacht. En je hebt natuurlijk een heleboel verschillende kleuren en pasvormen, waardoor je eigenlijk altijd wel binnen je eigen stijl kan slagen. Het kan van echte wol zijn, maar ook gebreide truien en vesten van bijvoorbeeld polyester vallen onder deze term.


Hieronder heb ik verschillende looks in verschillende stylen verzameld, waardoor je je kan laten inspireren.


Knitwear outfit@seebychristine

Knitwear gebreide jurk

@shularoose

Knitwear outfit@justine__va

Knitwear outfit@moderosaofficial

Knitwear trui@seebychristine

Knitwear outfit inspiratie@racheljames__

Knitwear look@shularoose

Knitwear gebreide kleding@moderosaofficial

Knitwear outfit@justine__va

Knitwear vest@racheljames__

Knitwear jurk@seebychristine

Knitwear trui@esmeerodrigo


Waarschijnlijk heb je al leuke items in je kast hangen om nieuwe outfits mee samen te stellen. Wil je graag nieuwe knitwear kopen? Dit is in bijna elke winkel en webshop verkrijgbaar. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het duurzaam te kopen. Denk hierbij aan tweedehands truien en vesten, bijvoorbeeld via de kringloopwinkel of online via Vinted. Maar ook duurzame keldingmerken hebben vaak mooie knitwear in de collectie. Dan geef je wel wat meer uit, maar dan heb je wel een kwalitatieve trui die als het goed is lang meegaat!

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!