Aanrader: de hennep t-shirts van New Angels

Duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester en biologisch linnen kennen we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat er ook kleding gemaakt wordt van hennep? Tijd om meer te weten te komen over dit materiaal! Ik vertel je graag meer over de hennep t-shirts van het duurzame kledingmerk New Angels.


New Angels t-shirt van 100% hennep

Hennep t-shirts

Wat is hennep en waarom is het zo duurzaam? Hennep is een natuurlijke vezel, afkomstig van de hennepplant. Er zijn veel voordelen van de hennepplant ten opzichte van de katoenplant. Zo groeit de hennepplant veel sneller, heeft hij veel minder water nodig en zijn er geen pesticiden of andere chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Daarnaast is het een sterk materiaal, waardoor kleding van hennep langer meegaat dan kleding van bijvoorbeeld katoen. En doordat het een natuurlijk materiaal is, is het 100% biologisch afbreekbaar.


Het is niet alleen een duurzaam materiaal, het is ook erg fijn om te dragen. Het kan aan het begin wat stug zijn, maar het voelt al gelijk zacht aan op de huid. En hoe vaker je het draagt en wast, hoe zachter de stof wordt. Daarnaast is het een hele ademende stof, waardoor je er veel minder snel in zweet. 


Het t-shirt wat ik draag is gemaakt van 100% hennep en is van het duurzame kledingmerk New Angels. Naast deze mooie groene kleur is hij ook verkrijgbaar in het wit en zwart. Een fijne basic voor in je kledingkast!


New Angels

New Angels is een kledingmerk met kwalitatieve en tijdloze t-shirts, jurken en sweaters. De kledingstukken worden gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden en van duurzame materialen zoals 100% hennep en biologisch katoen (GOTS gecertificeerd). Daarnaast is het bij sommige kledingstukken ook mogelijk om ze te laten vermaken, zo kan je het helemaal naar wens laten maken.


De hennep t-shirts werden in China geproduceerd. Dat klinkt niet heel duurzaam, maar dat is het wel! Het bedrijf in China is gespecialiseerd in natuurlijke en duurzame stoffen en de werkomstandigheden zijn goed. New Angels is erg transparant over hun duurzaamheid en het productieproces, zo kan je met een gerust hart je kleding shoppen. Inmiddels worden de nieuwe collecties in Nederland geproduceerd, wat natuurlijk nog duurzamer is. 


Omdat het een kleine webshop is kun je alleen met PayPal of een creditcard betalen. Maar je kan Ingrid (de eigenaresse) wel een mailtje of een DM sturen om met IDEAL te betalen. Wil je makkelijk en snel met IDEAL betalen? Dan kan je ook shoppen via Etsy


New Angels zwarte jurk biologisch katoen

Mijn ervaring

Dit t-shirt is mijn eerste kledingstuk van hennep. Het voelt echt anders, wat stugger. Maar als je het aantrekt zit het wel heel zacht en comfortabel. Daarnaast vind ik het fijn dat het zo’n ademende stof is. Ik vind hennep kleding dus echt comfortabel om te dragen.


Daarnaast heb ik een prachtige little black dress van New Angels. De jurk is in Nederland geproduceerd en gemaakt van 100% biologisch katoen. De stof voelt echt super zacht aan, zit heel fijn en voelt heel kwalitatief. De kleding van New Angels, zowel de hennep t-shirts als deze jurken, zijn echt een aanrader dus!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met New Angels. Ik deel altijd mijn eerlijke mening en werk alleen samen met duurzame kledingmerken die aansluiten bij de missie van BFAY.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!