5 duurzame mode Instagram accounts om te volgen

Instagram is een fijne app om volop inspiratie op te doen. Ben je op zoek naar nieuwe accounts om te volgen? In dit artikel deel ik mijn favoriete Instagram accounts over duurzame mode. Stuk voor stuk hele inspirerende en leerzame accounts die echt het volgen waard zijn.


duurzame mode Instagram

@when_sara_smiles


Duurzame mode op Instagram

Op Instagram zijn een heleboel accounts te vinden over duurzame mode. Maar wat zijn nou echt de aanraders? Die vind je hieronder. Veel volgplezier!


When Sara Smiles

When Sara Smiles is een heel inspirerend Instagram account om te volgen. Er worden door Sara een heleboel duurzame merken en waardevolle tips gedeeld. Check ook even de highlight ‘kortingscodes’, hier vind je kortingscodes van verschillende duurzame kledingmerken.


Sara is de co-founder van de The No Buy Challenge, een super goed initiatief. Ook leuk om te volgen (en mee te doen)!


When Sara Smiles@when_sara_smiles


Take It Slow

Take It Slow, opgericht door Laura, is een webshop waar je duurzame en eerlijke kleding shopt. Op Instagram komen verschillende duurzame kledingmerken voorbij, waardoor je op een leuke manier kennis maakt met verschillende mooie merken. Daarnaast vind je er inspiratie en informatie over bijvoorbeeld keurmerken en materialen. Leuk én leerzaam!

 

Take It Slow

@takeitslowstore_com

 

 

Fair Friday

Fair Friday is een account wat gerund wordt door de twee vriendinnen Anne en Elrike. Op Instagram vind je volop outfit inspiratie met duurzame en tweedehands kleding. Daarnaast geven ze tips over duurzame merken en winkels.

 

Anne en Elrike hebben samen een eMagazine uitgebracht: het handboek voor een eerlijke en duurzame kledingkast. Echt een aanrader om te lezen!

 

Fair Friday

@fair_friday

Alisson Simmonds

Voor lekker veel (tweedehands) outfit inspiratie is het account van Alisson een aanrader. Daarnaast vind je er onder andere ook handige styling tips. Check ook hier even de highlight ‘discount codes’ voor kortingscodes.


Alisson Simmonds

@alisson_simmonds (fotograaf @yenisveg)

Als laatste het account Modeconomie, gerund door Susan Sjouwerman. Susan is een economisch journalist. Ze deelt nieuws, tips, duurzaam shopadvies, interviews en nog veel meer. Echt even wat anders en daarom een hele leuke volgtip!

 

Susan Sjouwerman

@modeconomie (fotograaf Jeannette Huisman)

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!