Dit zijn de leukste films en series over mode

Wat is er lekkerder dan in je vrije tijd op de bank of in bed te ploffen en een film te kijken? Zelf ben ik gek op films en series kijken. Ik heb best wel een brede filmsmaak, maar iets wat ik altijd al geweldig heb gevonden is films en series kijken over mode. Het is niet alleen leuk, maar ook super inspirerend en soms zelfs leerzaam. Tijd om mijn favoriete films, series en documentaires te delen.


Films mode

@nextinfashion

De leukste films en series over mode

Er zijn een heleboel films, series, programma’s en documentaires over mode. Hieronder deel ik een aantal van mijn favorieten, maar er zijn nog veel meer leuke en inspirerende films over mode die je kan kijken.


Next In Fashion

Next in Fashion is een nieuwe serie die begin 2020 op Netflix is verschenen. In Next In Fashion strijden achttien modeontwerpers in tien afleveringen voor de titel en een flinke geldprijs. De serie wordt gepresenteerd door niemand minder dan Alexa Chung en Tan France, wat het nog extra leuk maakt. Next In Fashion is te bekijken via Netflix.


 7 Days Out

7 Days Out is een serie die gaat over de laatste 7 dagen voor een aantal van de grootste evenementen ter wereld. In aflevering 5 wordt je meegenomen in de laatste 7 dagen voor een Chanel Haute Couture Fashion Show. Zo krijg je een exclusief kijkje backstage en zie je hoe de dagen voor de show eruit zien. Echt heel leuk om te zien hoe zo’n show tot stand komt! 7 Days Out is te bekijken via Netflix.


Girlboss

Girlboss is een serie van 13 afleveringen waarin je het leven van Sophia volgt. Sophia begint met het verkopen van vintage kleding via eBay, wat al snel een groot succes wordt. Girlboss is gebasseerd op het echte verhaal van Sophia Amoruso, die hier eerder ook het boek #Girlboss over schreef. Girlboss is te bekijken via Netflix.


The September Issue

The September Issue is al een oudje, maar daarom niet minder leuk! In deze documentaire krijg je een kijkje achter de schermen bij Vogue. Zo volg je Anna Wintour en zie je hoe het september nummer, het dikste nummer ooit op dat moment, van Vogue tot stand komt. Omdat de film al wat ouder is, kan je hem online niet makkelijk meer terugkijken. Wel kan je hem nog steeds op DVD kopen.
De kijktips hieronder gaan over de schaduwkant van de mode-industrie. Misschien niet het leukste om te kijken, want het is best wel heftig en confronterend. Toch raad ik je zeker aan om deze te bekijken, het zijn namelijk echte eye-openers.


Genaaid

Genaaid is een programma van 6 afleveringen, gepresenteerd door Jennifer Hoffman. Zij  gaat samen met 5 beginnende modeontwerpers een confronterende reis maken en laat zo de schaduwkant van de kledingindustrie zien. Genaaid is hier gratis te bekijken.


The True Cost

The True Cost is een documentaire over wie de echte prijs betaald voor onze goedkope kleding. Ik heb hem meerdere keren gezien (hij stond eerder op Netflix, maar helaas is hij eraf gehaald) en vond deze documentaire echt een eyeopener. Sindsdien is mijn kijk op de mode-industrie ook flink veranderd. Hier wordt duidelijk dat het echt niet alleen glitter en glamour is, maar dat er ook een flinke schaduwkant aan de mode industrie zit. Aanrader voor iedereen! The True Cost kan je via de website van The True Cost kopen.


Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!