BLL THE LABEL: duurzame t-shirts voor een liefdevolle wereld

Tijdens je zoektocht naar bewuster en duurzamer kleding kopen is het leuk om nieuwe merken te leren kennen. Zo leerde ik pas ook weer een nieuw merk kennen: BLL THE LABEL. Een kledingmerk dat duurzame t-shirts, sweaters en hoodies verkoopt. Daar vertel ik je graag meer over!


Duurzaam t-shirt BLL THE LABEL

BLL THE LABEL

BLL THE LABEL is een duurzaam kledingmerk dat unisex t-shirts, sweaters, hoodies en accessoires verkoopt. De letters BLL staan voor Bribi, Lobi en Libi, oftewel geloof, liefde en leven. Het concept van BLL THE LABEL draait echt om liefde: liefde voor jezelf, de aarde, je medemens en het leven. 


Het idee achter het merk is mensen inspireren en motiveren om het leven te waarderen, de beste versie van jezelf te worden en bij te dragen aan een liefdevolle wereld. Met dit uitgangspunt hoopt het merk ook de maatschappij te veranderen, zodat we een liefdevolle, positieve en duurzame wereld creëren. En daar kan jij aan bijdragen, door het verspreiden van deze boodschap met de kleding van BLL THE LABEL.


Het draait dus om zoveel meer dan alleen duurzaamheid. Het gaat ook over meer liefde en positiviteit in de wereld brengen. En dat vind ik echt heel tof!


Duurzaam t-shirt BLL THE LABEL

Duurzaamheid 

Dat het merk staat voor liefde zie je ook terug in het productieproces. Alle kleding wordt namelijk met liefde voor mens en natuur gemaakt! 


Alle kleding van BLL THE LABEL is gemaakt van duurzame materialen, voornamelijk van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Het voordeel van biologisch katoen is dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt in het productieproces. Dit maakt het een stuk duurzamer dan normaal katoen. Het GOTS-label ziet erop toe dat de productie ook daadwerkelijk milieuvriendelijk gebeurt. 


De kleding wordt gemaakt in kledingfabrieken in Bangladesh, onder toezicht van de Fair Wear Foundation. De FWF is een organisatie die samenwerkt met kledingmerken en kledingarbeiders om de arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren. Er worden regelmatig controles uitgevoerd, aan de hand daarvan krijgt elk bedrijf een categorie toegekend. De kleding van BLL THE LABEL valt in de hoogst scorende categorie. Er wordt dus op toegezien dat er goede werkomstandigheden zijn en iedereen een eerlijk en leefbaar loon krijgt.


Daarnaast worden alle kledingstukken made-to-order gemaakt. Dit betekent dat er een minimale voorraad aan onbedrukte t-shirts is. Op het moment dat jij een t-shirt koopt, wordt het pas bedrukt. Dit wordt hier in Nederland door het merk zelf gedaan. Zo is er nooit een grote voorraad die blijft liggen en wordt het kledingstuk speciaal voor jou bedrukt. Met liefde, uiteraard!


Duurzaam t-shirt BLL THE LABEL

Duurzame t-shirts

Dat duurzame kleding niet duur hoeft te zijn, bewijzen de duurzame t-shirts van BLL THE LABEL maar weer. Alle t-shirts kosten namelijk slechts €34 per stuk. Dit is voor een (duurzaam) t-shirt een hele nette prijs. Zeker als je er jaren mee kan doen.


Duurzaam t-shirt BLL THE LABEL

Mijn ervaring met BLL THE LABEL

Naast een mooi concept en duurzame productie, zijn kwaliteit, pasvorm en comfort ook belangrijk. Je wil het tenslotte wel vaak dragen. Daarom deel ik graag mijn ervaring met de duurzame t-shirts van BLL THE LABEL. Zelf heb ik het t-shirt Lobi Vibes Paris White uit de Lobi Vibes collectie. 


Dit is een heel fijn t-shirt gemaakt van 100% biologisch katoen. Door de losse pasvorm en het materiaal zit het t-shirt heel comfortabel. Hij voelt kwalitatief aan en hij schijnt amper door (pluspunten voor een wit t-shirt!). Het zijn heerlijke t-shirts om te dragen, ook bij warmer weer. Laat de zomer maar komen!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met BLL THE LABEL. Ik deel altijd mijn eerlijke mening en werk alleen samen met duurzame kledingmerken die aansluiten bij de missie van BFAY.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!