Het alternatief voor leer: de vegan leren tassen van Denise Roobol

Leren tassen zijn prachtig, maar we weten allemaal wat hierbij komt kijken. Daarom deel ik graag een diervriendelijk alternatief met je: de vegan tassen van Denise Roobol. Net zo mooi als leer, maar dan zonder dierenleed!


Denise Roobol handtas


Denise Roobol

Denise Roobol is een Nederlands merk dat is opgericht door de gelijknamige Denise Roobol. Het  doel van Denise Roobol is dat er geen dier meer hoeft te lijden voor het maken van een mooie tas. En dat is gelukt! Alle tassen (en accessoires) die ze verkopen zijn namelijk helemaal veganistisch. Om dit aan te tonen hebben ze het PETA-approved keurmerk. Dit keurmerk betekent dus dat er geen gebruikt wordt gemaakt van dierlijke materialen. Koop je graag items die vrij zijn van dierenleed? Dan kun je hier met een gerust hart je nieuwe tas kopen.


Denise Roobol vegan tas


Materialen

Ik hoor je denken: als de tassen niet van leer zijn, waar dan wel van? Nou, van vegan microfibers, oftewel veganistische microvezels. Dit zijn geperste vezels van polyester en polyamide. Naast dat het vegan is, is het ook supersterk, gaat het heel lang mee, is het waterafstotend en heeft het een coating die beschermt tegen water en zonlicht. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken. Het is een goed alternatief voor leer, omdat het hetzelfde gevoel en dezelfde uitstraling heeft.


Het enige nadeel aan dit materiaal is dat er plastic in verwerkt zit en dat het daardoor niet biologisch afbreekbaar is. Maar de kwaliteit en de lange levensduur maakt een hoop goed, want dat is natuurlijk wel heel duurzaam. Wat ook duurzaam is, is de voering: die is namelijk gemaakt van 100% gerecyclede PET flessen.


Vegan handtas


Duurzaamheid

Het atelier van Denise Roobol is een BSCI-gecertificeerd atelier in Guangzhou (China).  Het atelier is op de website te zien en oogt fris en licht. Maar wat betekent BSCI-gecertificeerd? BSCI is een keurmerk en staat voor Business Social Compliance Initiative. Het doel van dit keurmerk is de arbeidsomstandigheden in fabrieken te verbeteren. Denk hierbij aan onder andere veilige werkomstandigheden, geen kinderarbeid, minstens het minimumloon uitbetalen, geen dwangarbeid, regels over de werktijden en geen discriminatie.


De BSCI is geen certificaat, maar een lidmaatschap. Een merk hoeft dus niet gelijk aan alle voorwaarden van de BSCI te voldoen. Hierdoor biedt het keurmerk geen garantie dat de arbeidsomstandigheden op dit moment aan de voorwaarden voldoen. Wel worden er controles gehouden en gekeken in hoeverre een bedrijf aan de gestelde eisen voldoet. Hoe goed en eerlijk de werkomstandigheden op dit moment zijn, kan je hier dus niet helemaal uit afleiden. Wel dat ze in ieder geval goed op weg zijn!


Denise Roobol is goed bezig op het gebied van duurzaamheid: de producten zijn allemaal vegan, ze zijn goed aan het innoveren met duurzame materialen, er wordt gewerkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en de producten zijn kwalitatief en gaan lang mee. Dus, als je een duurzaam en diervriendelijk alternatief zoekt voor een leren tas, dan kan ik je Denise Roobol zeker aanraden.


Vegan handtas

 

Mijn ervaring

Sinds ik het merk Denise Roobol heb ontdekt, ben ik fan van de prachtige tassen en accessoires. Tijdloos, kwalitatief en stijlvol, dat past precies in mijn straatje! Zelf heb ik een cartholder van Denise Roobol (gekocht via de webshop Take It Slow). De cartholder ziet er prachtig uit en voelt kwalitatief aan. Ik ben er heel blij mee. Een tas staat nog op mijn wishlist, dus die gaat er zeker ook nog komen!


Cartholder Denise Roobol

Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Denise Roobol.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!