A Sustainable Wardrobe: het boek over duurzame kleding die je wil lezen

Wil je graag je kledingkast verduurzamen, maar weet je niet zo goed hoe? Of wil je graag meer weten over de mode-industrie? Dan heb ik een duurzame leestip voor je: A Sustainable Wardrobe van Stephanie van den Sigtenhorst. Ik vertel je graag waar het boek over gaat en ik geef je mijn eerlijke mening over het boek.


Boek a sustainable wardrobe

Waar gaat het boek over?

A Sustainable Wardrobe gaat over, zoals de naam al zegt, het verduurzamen van je garderobe. Aan de hand van praktische en toegankelijke tips leer je op een laagdrempelige manier een heleboel over kleding en de mode-industrie.


Het boek is overzichtelijk ingedeeld in verschillende categorieën. Denk aan onderwerpen zoals de mode-industrie, je kledingkast opruimen, wat je kan doen met de kleding die je niet meer draagt, je eigen stijl ontdekken, een capsule wardrobe, hoe je goed voor je kleding kan zorgen, hoe je kan beginnen met bewust kleding te kopen, wat duurzame kleding nou eigenlijk is, tips voor tweedehands winkelen, duurzame modetermen uitgelegd, greenwashing, stoffen en materialen, certificaten en meer. Het is een heel compleet boek waarin alle onderwerpen rondom duurzame mode aan bod komen.


Leuk om te weten: voor het boek is natuurwit papier gebruikt, dat uit 100% gerecyclede vezel bestaat. Daarnaast maakt de drukker alleen gebruik van groene stroom en compenseert de volledige CO2 uitstoot.


Stephanie van den Sigtenhorst

Review A Sustainable Wardrobe

Ik ben gek op mooie en inspirerende boeken, maar soms belanden ze toch ongelezen in de kast (shame on me). Dit boek daarentegen heb ik binnen een week uitgelezen. Het leest makkelijk weg en is vlot geschreven. Of je nou veel of weinig weet over mode en kleding, het is begrijpelijke taal voor iedereen. Als je net begint in je zoektocht naar duurzame mode, en hier nog weinig vanaf weet, dan is dit boek een echte aanrader. Je leert dan echt ontzettend veel!


Weet je al best veel af van duurzaamheid? Dan vind ik het nog steeds een aanrader. Ik verdiep mij al jaren in duurzame mode, en ook ik heb weer nieuwe dingen geleerd. Het leuke is, dat zelfs als je al veel weet, het nog steeds heel inspirerend en leerzaam is.  En je kan het natuurlijk ook gebruiken als opfrisser of als schop onder de kont om je kledingkast weer eens flink onder handen te nemen.


Het boek is verkrijgbaar als e-book voor €9,99 en als boek voor €22,99.


Kledingrek met kleding
Stephanie van den Sigtenhorst

Duurzame modeboeken

Wil je meer duurzame modeboeken lezen? Ik heb de leukste en meest informatieve boeken en ebooks over mode, duurzaamheid en stijl voor je verzameld:Foto’s in dit artikel zijn eigendom van @letstalkslow

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!