Dit zijn de 6 beste naaiboeken voor beginners

Wil jij zelf kleding leren maken? Dan zijn deze 6 naaiboeken voor beginners echt iets voor jou! In deze boeken wordt namelijk precies uitgelegd hoe je kunt beginnen en wat je hiervoor nodig hebt. Maar je vindt er ook diverse patronen waardoor je direct aan de slag kunt gaan!

Naaiboeken voor beginners

Anneke Smit

€27,99

Hét handboek voor zelfmaakmode is een naslagwerk voor iedereen die precies wil weten hoe je specifieke technieken aanpakt en toepast. Elk onderwerp is zo nauwkeurig mogelijk beschreven en extra verduidelijkt met meer dan 800 illustraties. 

Nienke van Leverink

€24,99

Het grote naaiboek is een slimme gids voor beginners achter de naaimachine. Duidelijke uitleg, vrolijke tekeningen, duurzame versteltips: ook jij kunt zelf een tas, broek of sjaal maken.

Noëlle As & Lea Pauw

€24,99

In Hoe maakt u het? kun je nu zelf de kleding maken die je altijd al wilde hebben, op een unieke en duurzame manier. Noëlle en Lea delen niet alleen hun patronen met bijhorende stap-voor-stapuitleg én video-tutorials, maar ook hun geheime tips over waar je de mooiste stoffen kunt vinden, in de winkel en in je eigen huis.

Anneke Smit

€27,99

Wat is er leuker dan je eigen kleren of die van je kinderen maken? Zelf patronen uitzoeken, zelf de kleur bepalen, zelf de stof uitzoeken, met of zonder dessin. Zelf een patroon aanpassen door er een kleine draai aan te geven. Knipmode weet hoe het moet en deelt die kennis graag!

Singer

€29,99

Het Grote Singer Naaiboek geeft antwoord op al jouw vragen! In de eerste drie delen leggen we alle naaitechnieken van naald tot draad uit. Je leert er, in begrijpelijke uitleg, alles over de werking van de naaimachine, hoe je zakjes of ritsen plaatst, patronen aanpast, welke steek of naald je moet gebruiken… In het vierde deel kun je theorie meteen toepassen op meer dan 60 leuke werkstukken! Deze naaibijbel is een echte must have voor elke naai(st)er.

La Maison Victor

€29,99

De beste basics van La Maison Victor bevat 15 modellen die eigentijds én tijdloos zijn. Met deze kledingstukken kun je alle kanten uit. Ze zijn de basis van je garderobe. Maak ze in verschillende stofjes en je kunt eindeloos combineren. In de selectie zitten 4 jurken, 3 T-shirts, 2 blouses, 2 broeken, 2 rokken, een sweater en een jas.

Heb je interesse in duurzame mode? Dan zijn deze duurzame modeboeken ook iets voor jou!

Naaiboeken voor beginners

Zelf kleding maken is leuk en duurzaam! Je kan al je creativiteit kwijt, zelf je stoffen uitkiezen en patronen aanpassen, waardoor je kleding helemaal naar wens en in jouw kledingstijl kunt maken. Daarnaast hoeft het ook helemaal niet duur te zijn, zeker wanneer je stoffen en materialen in bijvoorbeeld de kringloopwinkel koopt.

 

Als je gaat beginnen met het leren van je eigen kleding maken is het fijn om een boek te hebben die jouw stap voor stap meeneemt. Je leert alles wat je wil weten en wat je nodig hebt om je eigen kleding te maken. Daarnaast zitten er vaak patronen bij, waardoor je direct aan de slag kan met het maken van je eerste kledingstuk!