Take It Slow is dé webshop waar je duurzame modemerken shopt

Update: Take It Slow is in 2023 overgenomen door de duurzame webshop Sophie Stone. Hier vind je een ruim aanbod in duurzame kledingmerken voor dames (en heren). Naast kleding kan je er ook accessoires, schoenen en beauty producten kopen. Dus ben je op zoek naar een webshop zoals Take It Slow? Neem dan zeker een kijkje op de website van Sophie Stone!


Take It Slow eigenaresse Laura


Ben je op zoek naar één overzichtelijke plek waar je verschillende duurzame modemerken kan shoppen? Dan heb ik een goede tip voor je: Take It Slow. Als je deze webshop nog niet kent, lees dan zeker even verder!


Take It Slow

Take It Slow is een webshop met verschillende duurzame modemerken. Je kunt er terecht voor zowel dames- als herenkleding. Naast kleding kan je er ook lingerie, schoenen, tassen, sieraden en sjaals shoppen. De webshop staat naast duurzaamheid voor stijl en kwaliteit.


En dat is niet het enige. Naast de webshop vind je ook slow fashion en duurzame lifestyle inspiratie. Denk aan een duurzame materialengids, een keurmerkengids en informatie over de verzorging van je kleding. Zeker als je nog niet zoveel weet over duurzame mode, is dit erg leerzaam.


Eigenaresse Take It Slow


Duurzame modemerken

Take It Slow verkoopt bijna 20 verschillende slow fashion merken met duurzame items. Zo worden een aantal van mijn favoriete merken verkocht zoals ARMEDANGELS, Denise Roobol en Veja. Maar er zijn nog veel meer mooie merken! Alle merken zijn zorgvuldig geselecteerd, waardoor je altijd een duurzame aankoop doet. Zo zijn alle items onder eerlijke werkomstandigheden gemaakt en wordt er gebruik gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast voldoen de merken aan een of meerdere onderstaande waarden.


Vegan: merken die 100% vegan zijn en dus geen gebruik maken van dierlijke materialen zoals leer.

Biologisch: merken die gebruik maken van biologische stoffen. Dit betekent dat er tijdens het maken van de stoffen geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt zijn.

Eerlijk gemaakt: het punt waaraan alle merken in de webshop voldoen (gelukkig!). Alle werknemers krijgen een eerlijk loon en werken onder goede omstandigheden.

Gemaakt in Europa: merken die grotendeels produceren in Europa. Omdat er minder transport nodig is, vindt er ook minder vervuiling plaats.


Take It Slow eigenaresse


Natuurlijke vezels: merken die grotendeels gebruik maken van natuurlijke vezels voor de stoffen van de kleding. Denk hierbij aan biologisch katoen of linnen.

Innovatieve materialen: merken die gebruik maken van innovatie materialen. Innovatieve materialen zijn op een vernieuwende wijze gemaakt. Denk hierbij aan EcoVero en Tencel.

Gerecycled materiaal: merken die grotendeels gebruik maken van gerecyclede materialen. Denk hierbij aan gerecycled katoen of polyester.

Nederlands merk: spreekt voor zich, dit zijn allemaal Nederlandse merken.


Take It Slow pakketje


Mijn ervaring

Als ik een artikel over een merk of webshop schrijf, deel ik ook graag mijn eigen ervaringen met je. Zelf heb ik één keer besteld bij Take It Slow, ik heb toen een vegan cartholder van Denise Roobol gekocht. De levering was heel snel, het pakketje was de volgende dag al binnen. De cartholder ziet er heel mooi en kwalitatief uit. Ik ben er heel erg blij mee! Als ik nog een keer wat nodig heb, dan zou ik hier zeker nog een keer bestellen.


Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Take It Slow.

Dit artikel delen

Picture of Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!