Project Cece: meer dan 300 duurzame merken op 1 website

Zalando, dat kennen we allemaal. Maar wat als we je vertellen dat er ook een Zalando voor duurzame mode bestaat? We hebben het over Project Cece, een verzamelwebsite met meer dan 300 merken en winkels. Zo vind je een groot gedeelte van het online aanbod eerlijke en duurzame mode op één website. Zo wordt online duurzame mode shoppen een stuk makkelijker! 

 

Project Cece

Wat is Project Cece?

Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame & eerlijke kleding van Nederland. Je vind er meer dan 300 winkels en merken die zich volledig inzetten voor een duurzamere kledingindustrie, zowel grote als kleine duurzame winkels en merken. Een van die merken is Mud Jeans, waar we pas een artikel over hebben geschreven. Project Cece wil bewuste kledingkeuzes makkelijker maken. Want het aanbod, dat is er. Maar omdat dit verspreid is over vele webshops, hebben ze al het aanbod van bewuste kleding verzameld op één website. Zo wilt Project Cece het makkelijk maken om online duurzame mode te vinden.


SmartChoice Method

Het is vaak lastig om te bepalen welke kleding nou echt eerlijk en duurzaam is, daarom maakt Project Cece gebruik van de SmartChoice Method. Bij elk product zie je gelijk aan welke labels en keurmerken het voldoet. Daarnaast krijg je inzicht over het merk, de materialen en het productieproces. Dit doen ze door het verzamelen van informatie via de merken zelf, andere partijen en keurmerken. Zo kan je makkelijk meer te weten komen over wat jij belangrijk vind, zonder dat je er zelf voor hoeft te zoeken.


Uitleg labels


Project Cece maakt gebruik van 5 verschillende labels: milieuvriendelijk, lokaal geproduceerd, eerlijke handel, veganistisch en ontwikkelingshulp. Bij elk product kan je zien aan welke labels het product voldoet. Je kan zelfs filteren op één of meerdere labels, en zo kiezen wat jij belangrijk vind.


Project Cece

Not just a shirt

Wist je dat maar 1% van alle kleding eerlijk wordt geproduceerd? Dat is zo bizar weinig, en daarom heeft Project Cece vorig jaar de campagne ‘Not just a shirt’ gelanceerd, en een eerlijk t-shirt geproduceerd. Het is één van de weinige duurzame t-shirts die er geproduceerd worden, en dat maakt het Not just a shirt. Het doel achter deze campagne? Dat je bewust wordt van het productieproces achter de kleding die wij dragen, dat duurzame kleding normaal wordt en dit t-shirt just a shirt.


Het t-shirt is duurzaam, gemaakt van milieuvriendelijke materialen en geproduceerd in India onder eerlijke werkomstandigheden. Daarnaast heeft het t-shirt de GOTS (biologisch katoen) en Fair Wear Foundation (eerlijke arbeid) keurmerken. Zo heb je een leuk, betaalbaar en duurzaam t-shirt die ook nog eens overal mee te combineren is!


Het t-shirt kost €25 en is verkrijgbaar in de maten XS t/m XL. Wil je het t-shirt bestellen? Klik dan hier, en steun Project Cece.


Lees ook: duurzamer kan niet: de spijkerbroeken van MUD Jeans

Dit artikel delen

Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!