Over mij

Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Dit betekent waarschijnlijk dat je benieuwd bent naar het gezicht achter BFAY. Ik stel mij heel graag aan je voor!

Hi, mijn naam is Willeke (25) en ik ben de founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan. Het is mijn missie om samen met jou van de kledingindustrie een eerlijke en duurzame industrie te maken.

Het verhaal achter BFAY

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gek op mode en kleding. Dat begon als kind zijnde met barbies stijlen en kleding ontwerpen, later met o.a. moodboards maken, modetijdschriften lezen en zelf kleding maken. Maar ook: heel veel kleding shoppen. Als echte koopjesjager was ik gek op goedkope kleding en liet ik de sale nooit aan mij voorbij gaan.

En zo begon ik in 2017 met BFAY, in eerste instantie een website over betaalbare mode. Zo kon ik mijn liefde voor mode inzetten door andere vrouwen te helpen en te inspireren met artikelen over betaalbaar shoppen, je eigen kledingstijl ontdekken en nog veel meer. Hier komt trouwens ook de naam vandaan, BFAY staat namelijk voor be Budget, be Fashion And be You.

Van fast fashion naar fair fashion

Een aantal jaren geleden was ik dus nog helemaal niet bezig met duurzame kleding. Totdat ik erachter kwam hoe de kledingindustrie echt in elkaar zit. Het kijken van de documentaire ‘The True Cost’ opende mijn ogen. De kledingindustrie is helemaal niet zo mooi als het lijkt. De slechte werkomstandigheden waarin onze kleding wordt gemaakt raakten mij enorm. Nieuwe kleding kopen bij merken die hier aan bijdragen voelde niet meer goed. En zo begon mijn reis naar duurzamer kleding kopen. En BFAY? Die veranderde met mij mee, naar een inspiratie website over duurzame kleding.

Inmiddels koop ik al een aantal jaren bijna al mijn kleding tweedehands of duurzaam. En dat hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn! Daarom help ik je graag door het geven van praktische tips en inspiratie. 

Zo hoop ik jou te helpen (de eerste) stappen te zetten naar een duurzame kledingkast waar je echt blij van wordt. En dat hoeft echt niet perfect, elke duurzame stap die je zet is er één.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je ergens over kletsen? Stuur mij gerust een berichtje. Het lijkt mij leuk om kennis met je te maken!

Liefs,
Willeke