OUTFIT TIPS VOOR WISSELVALLIG WEER

Van een warme lentezon tot een mega regenbui en van vrieskou naar een aangename lentedag. Het weer is op dit moment zo veranderlijk dat het lastig is om je goed te kleden. Een dikke trui is al gauw te warm en een blouse is al gauw te koud. Hoe ben je nou voorbereid op dat wisselende weer?

 

FOTO @DAPHISTICATED

 

1. CHECK JE WEERAPP

Ja, dit klinkt heel voor de hand liggend. Maar hoe vaak check jij nou s’ochtends je weerapp? Waarschijnlijk veel te weinig. Dus als jij wakker wordt en je Instagram checkt en je WhatsAppjes leest, check dan ook gelijk even Buienradar. Zo weet je ongeveer hoe warm de dag wordt en of er veel regen is voorspeld. Een goede voorbereiding is het halve werk!

 

 

2. DRAAG LAAGJES

Laagjes zijn dé oplossing tegen wisselvallig weer. Het belangrijkste is de onderlaag. Dit zit tegen je huid aan, en bepaalt dus een groot gedeelte hoe warm de rest van de kleding zit. Draag dus altijd een strak hemdje onder je kleding. Daarnaast kan je zelf weten hoeveel laagjes jij het prettigste vind. Als je een echte koukleum bent, dan is het handig om ook een shirtje onder je kleding aan te doen. Als je het snel warm hebt, kan je werken met luchtige laagjes zoals een blouse.

 

 

3. OF – OF

Het is (gelukkig) de meeste dagen te warm voor een dikke trui én een winterjas. Ga dus of voor de dikke trui gecombineerd met bijv. een spijkerjasje of leren jasje of voor een dun truitje met een wat dikkere jas. Ben je die dag veel buiten? Dan is een dikkere jas wel zo handig. Ben je veel binnen? Dan kan een iets dikkere trui lekker zijn.

 

 

4. TUSSENKLEDING

Dat het weer hier onvoorspelbaar is, dat weten we allemaal wel. We hebben eigenlijk bijna het hele jaar door lente en herfst, want echt koud en echt warm wordt het hier zelden. Daarom is het belangrijk dat je garderobe voor een groot gedeelte bestaat uit zogenaamde tussenkleding. Vooral een goede tussenjas, zoals een trenchcoat, is een erg belangrijk item omdat je die merendeel van het jaar aankan. Zorg dus dat je op z’n minst een tijdloze tussenjas hebt.

 

 

5. SLIM IN DE REGEN

Regen kan je outfit echt ruïneren, maar met een goede voorbereiding overleef jij de regen stijlvol. Als er veel regen voorspeld is, zorg er dan in ieder voor dat je bontjas thuis blijft. Draag bij je outfit een pet, baret of hoed, zo bescherm je je haar en make-up voor de regen, en zie je er niet uit als een verzopen katje. Platte schoenen dragen kan ook een goed idee zijn, zodat je sneller kan lopen (of rennen) en minder nat wordt.

 

6. IN JE TAS

 

Geen zin meer om handschoentjes te dragen? Ze kunnen soms nog goed van pas komen, dus stop ze in je tas. Net als een opvouwbare paraplu, voor een onverwachte regenbui. Daarnaast is een zonnebril ook altijd handig, want de zon kan al aardig fel schijnen. En als laatste een sjaal, als je die al niet in je outfit hebt, voor koude wind die opeens kan opsteken. Misschien niet altijd even handig om alles mee te slepen, maar wel fijn voor onverwachte kou, zon of regen.

Dit artikel delen

Lees meer