OUTFIT | ZAKELIJKE LOOK MET SPEELSE TWIST

We hebben allemaal weleens een moment dat een zakelijke look goed van pas komt. Of dat nou 5x per week op kantoor, bij een sollicitatiegesprek of zomaar is, we hebben het allemaal een keertje nodig. En tegenwoordig kan de zakelijke look altijd, ook als je uit eten, naar de stad of naar school gaat. Als je denkt aan een office look, dan denk je waarschijnlijk (net als ons) aan een krijtstrepen pak of een pantalon met een witte blouse. En hoe tof dat ook kan zijn, het is al snel best wel basic. Daarom hebben we een fashionable variant bedacht: de ‘office look with a twist’. 

 

 

We hebben 4 simpele stijl ideeën op een rijtje gezet voor je waardoor jij heel makkelijk zelf de office look met een twist creëert. Het goede nieuws? Je bent er niks aan kwijt, wel zo budget! Misschien niet voor elk kantoor geschikt, maar zeker een stuk gezelliger dan de standaard zakelijke look. Zo kun jij voortaan stijlvol naar kantoor, naar die belangrijke afspraak of gewoon lekker de stad in. Wherever you go, rock the office look!

 

Ga voor een mannenblouse! De mannenblouse ziet er altijd net even anders uit dan een vrouwenblouse. Vaak zijn ze oversized, waardoor het wat stoerder oogt. Ook de details bij de mouwen en de kraag zijn net even anders. Het grootste voordeel aan een mannenblouse? Grote kans dat je vrouwelijke collega’s er niet hetzelfde bij lopen. Neem eens een kijkje in de kast bij je vader of boyfriend, dan ben je lekker budget uit!

 

 

Een office look is altijd best wel strak en zakelijk. Logisch, daar is hij ook voor. Maar om het wat speelser te maken kun je de blouse half in de broek stoppen in plaats van er helemaal in of uit. Dat doorbreekt de zakelijke look en maakt het net wat gezelliger.

 

Omdat de mannenblouse best wel oversized en stoer is, kun je het wat vrouwelijker maken. Draag een strakke (sexy) top met leuke details onder de blouse. Dan heb je eigenlijk twee dingen over elkaar heen aan, maar het oogt gelijk wel heel fashionable.

 

Een horloge is natuurlijke een grote must in de office look. It’s all in the details! Draag je horloge over je blouse heen, zo krijgt je outfit gelijk een toffe uitstraling. Waarom, als je een horloge hebt, zou je hem verstoppen?

 

Outfit details: Body Primark / Mannenblouse vintage / Pantalon Zara / Horloge Ali Express / Tas Primark

 

 

Door Willeke Arens / Fotografie Edith Verloop

Dit artikel delen

Lees meer