11X STYLING & TIPS OM TE BESPAREN OP JE KERST OUTFIT

Zoals beloofd in ons eerdere artikel over besparen in december, hier het artikel over besparen op je kerst outfit. Want ja, dat kan. Je hoeft er bijna of helemaal niks aan kwijt te zijn om er toch weer helemaal anders uit te zien dan vorig jaar. Lees snel verder en ontdek 11 handige tips en styling adviezen voor een feestelijke en betaalbare kerst outfit.

 

 

1. LENEN & RUILEN

Je bent echt niet de enige die een nieuwe kerst outfit wilt hebben, dus maak hier gebruik van. Vraag eens rond aan vriendinnen of nichtjes wat  zij nog in de kast hebben hangen. Misschien mag je wel een outfit lenen! Nog beter: ruil jouw kerstoutfit met die van haar. Zo heb je allebei iets nieuws om aan te trekken, en dat voor niks.

 

2. SECOND HAND

Neem tijdens het shoppen ook eens een kijkje bij een tweedehands kledingwinkel of kringloop. Hier kan je echte kerst pareltjes vinden, en dat voor weinig. Het is misschien even goed zoeken, maar dan heb je wel een betaalbare én duurzame kerst outfit.

 

3. DO IT YOURSELF

Pak je kerst outfit van vorig jaar er eens bij. Misschien kan je het gewoon vermaken naar een compleet nieuwe look. Maak bijvoorbeeld van dat jurkje een feestelijk top, niemand die jouw outfit van afgelopen kerst nog herkend.

 

4. ACHTERSTEVOREN

Voor deze tip moet je wel out of the box denken, want het is best wel creatief. Probeer je kerst outfit eens achterstevoren te dragen. Zo geeft die oversized blouse opeens een heel mooi rug decolleté, als je een aantal knopen open laat staan. En het jurkje wat je vorig jaar droeg? Ja, die is onherkenbaar. Dit gaat natuurlijk niet voor alle kledingstukken op, dus probeer het eens uit.

 

 ‘Probeer je KERST OUTFIT eens achterstevoren te dragen. Zo geeft die oversized blouse opeens een heel mooi rug decolleté, als je een aantal knopen open laat staan.’

 

5. JEWELRY

Wist je dat je sieraden een grote rol meespelen in je outfit? Ja, dat is echt zo. Heb je een vrije basic outfit? Of een outfit die niet zo feestelijk is? Style je look dan af met sieraden. Ga voor een paar echte eyeacatchers of houdt het rustig en kies voor minimalistische sieraden. Zo kan je ook een normale outfit uit je kast trekken en met sieraden omtoveren tot een kerst outfit.

 

6. JEANS IS OKAY

Heb je het niet zo met kerst outfits? Wil je liever je vertrouwde skinny jeans blijven dragen? Dat mag. Maar zorg er dan wel voor dat je een feestelijk hakje onder de jeans draagt. Ga voor een metallic enkellaarsje, een zwarte pump of haksandalen met glitter sokken. Zo blijft het toch lekker feestelijk!

 

7. PRICE PER WEAR

Een kerst outfit hoeft niet persé glitter and glamour te zijn, je kan ook kiezen voor een mooie jurk of een pak. Ga voor een variant die je het hele jaar door goed kan dragen, zo komt je price per wear een stuk lager te liggen. Je kan de look altijd nog feestelijker maken door er bijvoorbeeld een glitter clutch bij te dragen.

 

8. ALL BLACK

Een all black outfit, oftewel helemaal in het zwart is altijd goed. Ook met kerst, het geeft je een chique uitstraling. Style het af met feestelijke accessoires en niemand ziet dat jij die items eigenlijk al jaren in je kast hebt hangen.

 

9. BUDGET SHOPPEN

Gewoon shoppen bij winkels zoals H&M en Zara hoeft je helemaal niet zoveel te kosten. Maar kijk ook eens verder dan die winkels, wij vonden bijvoorbeeld bij Zeeman een prachtige kerst outfit. Ook bij de winkels waar je het misschien niet van verwacht, kan je prachtige kerst items tegenkomen.

 

10. KORTING

In december hebben veel webshops leuke kortingen. Gratis verzending, korting op bepaalde producten of sale. Kijk dus online goed rond, je zal genoeg leuke aanbiedingen tegenkomen.

 

11. SAMEN BESTELLEN

Wil je bestellen bij een webshop uit het buitenland? Vaak moet je  hier hoge verzendkosten voor betalen. Vraag dus eens rond aan vriendinnen, nichtjes of zussen of zij toevallig ook wat willen bestellen bij die website. Zo kan je de verzendkosten delen, en dat kan een hoop schelen.

HOE BETAALBAAR IS JOUW KERST OUTFIT?

Door Willeke Arens

Dit artikel delen

Lees meer