KERST OUTFIT STRESS: WAT TREK JE AAN MET DE FEESTDAGEN?

Nu het aftellen tot kerst is begonnen, wordt het echt tijd om te bedenken wat je dit jaar aan gaat trekken met kerst. Misschien heb je al iets gekocht, misschien heb je nog een paar toffe items in je kast liggen of misschien moet je zelfs je kerst outfit nog gaan scoren. Voor diegene die nog keuzestress hebben over hun kerst outfit van dit jaar, laat je inspireren door de handige onderstaande tips. Van kleding anders stylen, lenen of vermaken. Zo krijg je een toffe betaalbare kerst outfit!

FOTO @ANOUSHKALILA

LENEN

 

Heb je er weleens aan gedacht dat je echt niet de enige bent die op zoek is naar een kerst outfit? Maak hier slim gebruik van, en vraag rond bij je vriendinnen, zussen of nichtjes die ongeveer dezelfde maat als jouw hebben. Misschien hebben zij nog wel een kerst outfit in de kast hangen die je mag lenen. En nog beter, misschien kan jij haar dan weer blij maken met jouw kerstjurkje van vorig jaar. Zo heb je allebei iets nieuws om aan te trekken, zonder er geld voor uit te geven.

ZELF (VER)MAKEN

 

Pak al je feestkleding uit je kledingkast erbij. Zit er nog iets bij wat je kan vermaken? Maak bijvoorbeeld van je kerstjurkje een nieuwe top, en van die maxi-jurk een mooie jumpsuit. Zo creëer je een nieuwe kerst outfit, die niemand meer herkent! Ben je niet zo handig of heb je geen tijd om het zelf te vermaken? Misschien ken je iemand die het voor je wilt doen, tegen een kleine vergoeding.

DE KRINGLOOP

 

Deze tip noemden we ook al in ons laatste artikel 4 last-minute tips voor betaalbare kerstcadeaus, plan nog voor kerst een bezoekje aan de kringloop bij jouw in de buurt. Hier weten ze ook dat het bijna kerst is, en hebben ze vaak een rek met feestelijke kleding staan. Of zoek even goed tussen alle kleding die er hangt, wie weet vind je wel een prachtig feestjurkje of een mooie blouse die je aan kan trekken met de feestdagen. Zo heb je voor heel weinig geld een nieuwe, duurzame outfit.

FOTO @ANOUSHKALILA

ZWART IS ALTIJD GOED

 

Zwart is altijd goed, ook met de feestdagen. Het geeft je outfit een chique uitstraling, helemaal als je het afmaakt met feestelijke accessoires. Combineer het met bijvoorbeeld feestelijke gouden of zilveren sieraden, een mooie handtas en chique schoenen. Zo kan jij je zwarte items die eigenlijk al best een tijdje in je kast hangen opnieuw gebruiken, zonder dat iemand het doorheeft.

UITVERKOOP

 

Nu het vlak voor kerst is, hebben sommige kledingwinkels de feestcollectie al in de uitverkoop. Dus als jij nog voor kerst de stad ingaat, kijk dan zeker even bij je favoriete kledingwinkels. Misschien hangt dat jurkje die je eigenlijk al een aantal weken wilt hebben, nu voor de helft van de prijs in de winkel.

WEES JEZELF

 

Voor diegene onder ons, die niet zo’n fan zijn van feestjurken en glitterpakjes: Draag gewoon lekker je jeans met de feestdagen. Zorg ervoor dat je wel bijvoorbeeld een feestelijk hakje of een metallic schoen eronder draagt, zo maak je het net even anders als normaal. En een mooie blouse of glitter top op de jeans staat ook net even wat feestelijker. Maar, het belangrijkste is, draag waar jij je fijn in voelt. Als je helemaal geen fan bent van glitter en glamour, dan draag je het lekker niet. Wees jezelf, ook met kerst!

Dit artikel delen

Lees meer