GOAT ORGANIC APPAREL: DUURZAAM EN BETAALBARE BASICS

Een makkelijke eerste stap in het verduurzamen van je kledingkast? Koop je basics voortaan duurzaam en betaalbaar bij Goat Organic Apparel. Dit merk verkoop namelijk mooie basics die duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Dus niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor de rest van de planeet. 

 

Goat Organic Apparel is een biologisch en fair trade merk opgericht door Abigail en Lavinia Bakker. Ze verkopen dames, heren en unisex kleding. Het motto van Goat is ‘duurzaamheid is niet duurzaam als het niet toegankelijk is’. Dit betekent dat de collectie naast eerlijk ook zowel aantrekkelijk als betaalbaar is. Goat is ook een vegan bedrijf. Er worden dus geen dierlijke materialen gebruikt. Het concept is opgedeeld in people, planet en price.

 

PEOPLE

 

De basic kleding wordt gemaakt in Bangladesh. Goat vind het belangrijk om de mensen die de kleding maken, de waardering te geven die ze verdienen. De kleding wordt daarom ook onder strikte normen gemaakt. Dit betekent: de lonen zijn 150-200% van het minimumloon, de arbeidsomstandigheden zijn veilig en hygiënisch, er is geen kinderarbeid, er zijn normale werktijden en discriminatie of een onmenselijke behandeling is verboden.

 

PLANET

 

De kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, gerycled denim en gerycled polyester. Biologisch katoen betekent dat er geen gebruik is gemaakt van chemicaliën of andere kunstmatige dingen die slecht zijn voor het milieu. Zo blijven de gevolgen voor de planeet minimaal.

 

PRICE

 

Omdat veel duurzame merken letterlijk duur zijn, is dit misschien wel de belangrijkste vraag. Hoe kan het dat Goat toch zo betaalbaar is? Normaal gesproken maakt een merk gebruik van een ‘middle man’, maar Goat doet dit niet. Dit betekent dat alles direct van het merk naar de consument verkocht wordt. Met deze slimme strategie kunnen ze dus biologische t-shirts aanbieden vanaf €14,95. 

 

COLLECTIE GOAT ORGANIC APPAREL

 

Benieuwd naar de collectie van GOAT? Hieronder delen we een aantal toffe basics met je, om je een indruk van de collectie te geven. Wij zijn in ieder geval fan! Wil je de hele collectie bekijken? Bezoek dan eens de webshop van GOAT. Je vind er t-shirts, longsleeves, sweaters en zelfs joggingwear in een heleboel verschillende kleuren. Er is dus genoeg keuze voor iedereen.

 

STEVIE LONG T-SHIRT WHITE € 22,95

CHRIS HEAVY T-SHIRT WHITE € 24,95

MAX UNISEX SWEATER GREY € 44,95

SLOAN MEN’S T-SHIRT WHITE € 19,95

ACE SWEATER WHITE € 49,95

JAMIE T-SHIRT NAVY/GREY € 19,95

Dit artikel delen

Lees meer