OP ZOEK NAAR DUURZAME SNEAKERS? JE SHOPT ZE BIJ VEJA

Is het tijd voor een nieuw paar sneakers? Stop met zoeken, wij hebben het perfecte sneakermerk voor je gevonden: Veja. Dit merk verkoopt niet alleen de leukste sneakers, maar de sneakers zijn ook nog eens super duurzaam. Dat is een combinatie die wij graag aan onze voeten dragen. Daarom delen we dit merk graag met je!

 

WAT MAAKT VEJA DUURZAAM?

 

Veja is een Frans sneakermerk, en verkoopt sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen. Wat Veja duurzaam maakt? De sneakers van Veja worden milieuvriendelijk en fairtrade gemaakt in Brazilië. De sneakers bestaan o.a. uit de volgende materialen.

 

LEER

Allereerst maken ze gebruik van leer, dit materiaal komt uit Zuid Brazilië. Ze beginnen met het traceren waar het leer vandaan komt, zodat het niet uit het Amazone gebied komt. Hier vind namelijk ontbossing plaats voor landbouw of veehouderij. Het leerlooien gebeurd in een leerlooierij. Deze is gecontroleerd en gecertificeerd door the Leather Working Group. Daarnaast is 10% van het leer dat gebruikt wordt, plantaardig gelooid leer. 

 

RUBBER

In de zolen van elke sneaker, zit 18-22% natuurlijk rubber verwerkt. Het rubber komt van de rubberbomen uit het Amazonegebied, de enige plek waar deze bomen in het wild groeien. Voor elke kilo geoogst rubber, wordt 1,2 ha bos beschermd elk jaar.

 

KATOEN

Het katoen dat gebruikt wordt is fairtrade en biologisch, en wordt geoogst door boeren met respect voor mens en milieu. Het telingsproces van het katoen wordt gedaan zonder chemische meststoffen of pesticiden. Maar helaas zijn de kleurenstoffen om het katoen te kleuren (nog) niet biologisch.

 

B-MESH

B-mesh is een stof dat wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De flessen worden verzameld en omgezet in plastic vlokken, waarna er polyester van wordt gemaakt. Het materiaal is licht, ademend en waterdicht. In ieder paar Veja sneakers zitten 3 gerecyclede plastic flessen verwerkt!

Ben je al enthousiast? Hieronder hebben we een rijtje gemaakt van een aantal webshops die Veja sneakers verkoopt. En vergeet niet om nog even verder te lezen, want we hebben een aantal van onze favorieten van Veja voor je op een rijtje gezet!

 

VEJA

Verzendkosten naar Nederland €10 – levering binnen 5-10 werkdagen

 

DE BIJENKORF

Gratis verzending en gratis retourneren – voor 22:00 besteld, morgen in huis

 

SARENZA

Gratis verzending vanaf €24,95 en gratis retourneren – voor 12:00 besteld, binnen 24 uur geleverd

 

ZALANDO

Gratis verzending en gratis retourneren – levering binnen 1-4 werkdagen

 

SNEAKERS

 

De onderstaande sneakers kosten tussen de €80 en €125. Dat is redelijk veel geld voor een paar schoenen, maar voor andere sneakermerken zoals Nike, Adidas of Puma betaal je net zoveel. Waarom ze wel dezelfde prijs kunnen vragen? In de kosten van een sneaker zit normaal 70% reclamekosten. Doordat de Veja sneakers 5-7 keer zoveel kosten om te produceren als een andere sneaker, blijft er geen geld over voor reclame. Daarom doen ze dit dus ook niet, waardoor ze de sneakers voor dezelfde prijs aanbieden. Zo betaal je echt voor de sneaker, en niet voor het merk wat er omheen zit.

V-10 extra white black €125,00

Esplar leather black pierre €99,00

Esplar 3-lock extra white black €110,00

 

V-12 B-Mesh olive white €115,00

Esplar leather white oxford grey €99,00

VEGAN SNEAKERS

 

Goed nieuws voor alle vegans onder ons, een deel van de collectie van Veja is helemaal vegan. Bij vegan sneakers wordt leer vaak vervangen door plastic, maar omdat dit niet goed is voor het milieu, heeft Veja wat anders bedacht. Zo bestaan de sneakers voor 50% uit maïs afval, materiaal wat biologisch afbreekbaar is. Dat zijn nog eens duurzame sneakers!


Nova black white €85,00

SDU HEXA white black €99,00

SDU Flannel dark black white €99,00

WATA white black €80,00

SDU RT olive white €99,00

 

MEER VEJA? KLIK DAN HIER, EN BEKIJK DE GEHELE COLLECTIE

No Comments
Leave a Comment: