Search:

TREND | FALL FLORAL STYLING & SHOPPING

Je kent vast nog wel de trend van afgelopen zomer: bloem accenten in kleding en accessoires. Die trend voeren we lekker door, want ook dit seizoen draait alles om de bloemenprints. Maar dan wel net even anders. De floral prints worden gedragen in warme herfstkleuren zoals donkerbruin, oranje, okergeel en vuurrood. En we mogen onze floral kleding en accessoires volop combineren! Het is wel belangrijk om goed na te denken wat je graag wil uitstralen, zodat je outfit niet te heftig of een rommeltje wordt. 

Of je nou gaat voor een romantische bloemen look of juist voor een stoere outfit met statements voorzien van een bloemenprint, het kan allemaal. Lees hieronder hoe je de deze trend kan combineren, waar je de trend kunt shoppen en misschien durf jij zelfs de overall floral look aan.

 

 MIX AND MATCH

 

Vind je deze trend nog wat buiten je comfort zone? Begin dan rustig. Je kunt gaan voor het mix and match principe. Je kiest er dan voor om je outfit vrij rustig te houden buiten het floral item om. Bijvoorbeeld een floral top gecombineerd met een donkere broek, leren jasje en boots. Dan spelen de florals niet de hoofdrol in jouw outfit! Je kunt er ook voor kiezen om de floral alleen in de accessoires terug te laten komen. Zoals in je riem of clutch.

Bron afbeeldingen: Instagram Moderosa, Fashionisaparty, Fablefrique 

 

Wil je net een stapje verder? Ga dan voor de floral print gecombineerd met een andere print. Bijvoorbeeld een ruit print in een vrij neutrale kleur als grijs, zwart of bruin (zoals je hierboven kan zien). Of kies juist een knallend kleurtje uit zoals rood, dan heb je gelijk 2 trend in één outfit. Het leuke aan mixen and matchen is dat jij het helemaal in jouw eigen style en smaak kan toepassen. Zo kan iedereen de flower look rocken!

 

‘Zo kan iedereen de flower look rocken!’

1. Bershka £24.99 / 2. Loavies €49.99 €30.00 / 3. Zara €49.95

 

 GA VOOR DE OVERALL FLORAL LOOK

 

 Durf jij die floral look wel aan? Maak een fashion statement, en ga voor de overall floral look. Dat is een look waarin je verschillende items draagt met de bloemenprint. Zorg er wel  voor dat je ongeveer dezelfde kleuren aanhoudt in je outfit, of in ieder geval dat de kleuren goed matchen. Dit zorgt voor meer eenheid en rust in je look. Je kunt er ook voor kiezen om een grote bloemenprint te combineren met een kleine bloemenprint. Een toffe outfit gegarandeerd! Om wat meer rust te creëeren in je statement floral look kun je de rest van je outfit en accessoires lekker basic houden. De floral look rockt zichzelf wel.

 

HOE GA JIJ DEZE FALL FLORAL TREND ROCKEN?

Door Shyama Kalicharan

& Willeke Arens

%d bloggers liken dit: