DIT ZIJN DE LEUKSTE FILMS EN SERIES OVER MODE

Foto Instagram @nextinfashion

 

Wat is er lekkerder dan in je vrije tijd op de bank of in bed te ploffen en een film te kijken? Zelf ben ik gek op films en series kijken. Ik heb best wel een brede filmsmaak, maar iets wat ik altijd al geweldig heb gevonden is films en series kijken over mode. Het is niet alleen leuk, maar ook super inspirerend en soms zelfs leerzaam. Tijd om mijn favoriete films, series en documentaires te delen!

 

Next In Fashion

 

Next in Fashion is een nieuwe serie die begin 2020 op Netflix is verschenen. In Next In Fashion strijden achttien modeontwerpers in tien afleveringen voor de titel en een flinke geldprijs. De serie wordt gepresenteerd door niemand minder dan Alexa Chung en Tan France, wat het nog extra leuk maakt.

Next In Fashion is te bekijken via Netflix.

 

7 Days Out

 

7 Days Out is een serie die gaat over de laatste 7 dagen voor een aantal van de grootste evenementen ter wereld. In aflevering 5 wordt je meegenomen in de laatste 7 dagen voor een Chanel Haute Couture Fashion Show. Zo krijg je een exclusief kijkje backstage en zie je hoe de dagen voor de show eruit zien. Echt heel leuk om te zien hoe zo’n show tot stand komt!

7 Days Out is te bekijken via Netflix.

 

Girlboss

 

Girlboss is een serie van 13 afleveringen waarin je het leven van Sophia volgt. Sophia begint met het verkopen van vintage kleding via eBay, wat al snel een groot succes wordt. Girlboss is gebasseerd op het echte verhaal van Sophia Amoruso, die hier eerder ook het boek #Girlboss over schreef.

Girlboss is te bekijken via Netflix.

 

Jeremy Scott: The People’s Designer

 

Jeremy Scott: The People’s Designer is een documentaire over de Amerikaanse modeontwerper Jeremy Scott. Erg leuk om zijn originele kijk op mode te zien.

Jeremy Scott – The People’s Designer is te bekijken via Netflix.

 

Genaaid

 

Genaaid is een programma van 6 afleveringen wat gepresenteerd wordt door Jennifer Hoffman. Zij  gaat samen met 5 beginnende modeontwerpers een confronterende reis maken en laat zo de schaduwkant van de kledingindustrie zien.
Genaaid is hier gratis te bekijken.

 

The True Cost

 

The True Cost is een documentaire over wie de echte prijs betaald voor onze goedkope kleding. Ik heb hem meerdere keren gezien (hij stond eerder op Netflix, maar helaas is hij eraf gehaald) en vond deze documentaire echt een eyeopener. Sindsdien is mijn kijk op de mode industrie ook flink veranderd. Hier wordt duidelijk dat het echt niet alleen maar glitter en glamour is, maar dat er ook een flinke schaduwkant aan de mode industrie zit. Aanrader voor iedereen!

The True Cost kan je hier digitaal downloaden voor $9.99.

 

Goodwill Dumping

 

In deze korte documentaire Goodwill Dumping zie je wat er met je kleding gebeurt nadat je het in een container hebt gedoneerd. De uitkomst zal je verbazen, dit verwacht je niet als je een zak met kleding doneert. Zeker interessant om te kijken dus.

Goodwill Dumping is hier gratis te bekijken.

 

The September Issue

 

The September Issue is al een oudje, maar daarom niet minder leuk! In deze documentaire krijg je een kijkje achter de schermen bij Vogue. Zo volg je Anna Wintour en zie je hoe het september nummer, het dikste nummer ooit op dat moment, van Vogue tot stand komt.

The September Issue kan je hier huren voor €2,99.
No Comments
Leave a Comment: