DE VIJF VOORDELEN VAN TWEEDEHANDS KLEDING KOPEN VIA VINTED

Online tweedehands kleding kopen is iets wat ik regelmatig doe. Hier slaag ik nou eenmaal beter dan bijv. in de kringloopwinkel. Zo koop ik vaak kleding via United Wardrobe, maar sinds kort ook via Vinted (allebei apps waar je kleding kunt kopen en verkopen). En dat bevalt mij best wel goed! Ook benieuwd naar Vinted? Ik heb hier alvast de vijf voordelen van kleding kopen via Vinted voor je op een rijtje gezet.

Foto @la.sabriina

 

Het is goedkoop

Op Vinted kan je heel veel goedkope kleding vinden. En met goedkoop bedoel ik al vanaf €1. Zo heb ik al meerdere items voor nog geen €5 bemachtigd via Vinted. Sommige verkopers willen nou eenmaal snel van hun kleding af en verkopen hun kleding voor lage prijzen. Tip: zet bij het zoeken naar kleding altijd de prijs op een maximaal bedrag, zo krijg je alleen goedkope kleding te zien.

 

Het is veilig

Als je een kledingstuk koopt bij Vinted, dan gaat je geld rechtstreeks naar Vinted toe. Pas als jij hebt aangegeven dat je het product hebt ontvangen en je het hebt goedgekeurd, krijgt de verkoper uitbetaald. Gaat er iets niet goed met het pakketje? Dan krijg jij je geld terug. Daarom is kopen via Vinted altijd veilig en betrouwbaar. Wel zo fijn!

 

Het aanbod is groot

Het aanbod aan kleding, schoenen en accessoires is echt mega groot op Vinted. Naast dameskleding wordt er ook herenkleding, kinderkleding en zelfs home producten verkocht. Wat ook fijn is, dat er een enorme keuze is aan kledingmaten. De maten lopen van XXXS tot 9XL, dus ook als je een minder standaard maat hebt kan je hier terecht. Het fijne aan het grote aanbod is dat er voor iedereen zo wel wat te vinden is. Wat voor kledingstijl of maat je ook hebt.

 

Lage servicekosten en verzendkosten

Bovenop het aankoopbedrag komen er nog servicekosten en verzendkosten. De servicekosten worden omschreven als Vinted kopersbescherming. De Vinted koperbescherming is een vast bedrag van €0,70 waar 5% van de verkoopprijs van het artikel bovenop komt. Koop je bijvoorbeeld iets van €5, dan komt er nog €0,95 bovenop. Koop je iets van €10, dan komt er €1,20 bovenop. Dit valt gelukkig dus best wel mee, vergelijkbaar met de €1,99 van United Wardrobe. Maar, koop je een duurder kledingstuk, dan worden de servicekosten dus ook hoger (en dan is United Wardrobe weer voordeliger).

 

En dan de verzendkosten. Bij Vinted zijn er heel veel verschillende verzendopties. Zo kan je jouw pakketje al laten versturen vanaf €2,85. Dat is natuurlijk heel wat goedkoper als de €6,75 van PostNL. En er zijn regelmatig acties waardoor de verzendkosten lager dan normaal liggen. Houdt dit dus altijd in de gaten, dat scheelt je misschien weer een paar euro.

 

Chatten met verkoper

Wat ik zelf ook echt een groot voordeel vind, is dat je vooraf kan chatten met de verkoper. Zo kan je om extra foto’s en informatie over het kledingstuk vragen. Als er bijvoorbeeld geen ‘aanfoto’ bijstaat, dan kan je hierom vragen. Een kledingstuk kan namelijk heel anders vallen dan dat je in eerste instantie op de foto ziet. Maar je kan ook vragen naar hoe het item valt, of er beschadigingen zijn, van wat voor merk het item is of van wat voor materiaal het item is. Mijn tip: maak hier echt gebruik van. Dat kan je namelijk een hoop miskopen schelen!

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? Volg BFAY dan via Facebook en Instagram.
3 Comments
  • 15 juni 2020

    Ik heb eventjes getwijfeld om een account aan te maken op Vinted. Ik zag namelijk dat de koper pas betaald wanneer hij of zij het pakket ontvangen heeft en vind dat het aan de verwachtingen voldoet. Klinkt voor mij een beetje alsof kopers je gemakkelijk kunnen saboteren. Ik had Vinted hierover gevraagd en zij zeggen dat het niet kan gebeuren, maar in de uitleg staat wel degelijk dat eerst de koper goedkeuring van het pakket moet geven. Wat zijn jouw ervaringen hiermee?

  • 26 oktober 2020

    Ik heb hier al veel over gehoord, aan de ene kant staat het me een beetje tegen dat er weer een postbode moet rijden voor een kledingstuk, dat vind ik dan weer niet zo duurzaam. Maar ik ga toch eens rondsnuffelen om te kijken of ik er iets mee kan, ik heb nog een mega gaaf paar dr. Martens staan maar het ontbreekt me aan tijd om ze in te lopen 😓

Leave a Comment: