BIJ SWEDISH STOCKINGS SHOP JE DUURZAAM JE NIEUWE PANTY

Panty’s, ideaal als je een jurkje aan wilt maar het te koud is voor blote benen. Minder ideaal is dat panty’s vaak snel kapot gaan, voor je het weet zit er een gaatje of ladder in. En wist je al dat panty’s flink bijdragen aan de vervuilende kledingindustrie? Jaarlijks worden er wereldwijd 2 miljard panty’s geproduceerd, soms maar één keer gedragen en daarna weggegooid. Tijd voor een duurzaam alternatief? Swedish Stockings.

Swedish Stocking is ‘the only sustainable hosiery brand worldwide’, oftewel het enige duurzame panty merk wereldwijd.  Het is zoals de naam al zegt een Zweeds bedrijf, opgericht door Linn en Nadja. Ze combineren duurzaamheid en kwaliteit, en staan voor panty’s die veel en veel langer dan één keer dragen meegaan.

 

MATERIAAL & PRODUCTIE

 

Panty’s worden meestal gemaakt van Nylon (een synthetische textielvezel) in combinatie met elastaan (een kunstvezel met een grote elastische rekbaarheid). Nylon is een op olie gebaseerd product, en de productie van olie naar kunstvezel is erg vervuilend.  En omdat er twee verschillende vezels gebruikt worden, is het ook nog eens lastig om een panty te recyclen. Dus belanden de meeste panty’s nog steeds op de afvalberg, ook als je ze netjes in de kledingbak gooit.

 

Het materiaal dat Swedish Stockings gebruikt voor hun panty’s is ook nylon, alleen maken zij gebruik van afvalmaterialen uit nylon industrieën, zoals resten van de sportkleding industrie. Hierdoor bestaan de panty’s uit 76% tot 97% gerecycled nylon, in combinatie met elastaan. Zo gaat er geen vervuilend productieproces aan vooraf, en wordt er oud materiaal weer gerecycled tot iets nieuws.

 

De panty’s worden gemaakt in een duurzame zero-waste fabriek in Italië. De productie wordt gedeeltelijk aangedreven door zonnepanelen, en de rest door wind- en zonne-energie van een ander bedrijf. Het water dat gebruikt wordt bij het verfproces wordt voor 50% weer hergebruikt, de overige 50% wordt gezuiverd.

 

 

RECYCLEN

 

Swedish Stockings wil uiteindelijk van oude panty’s nieuwe maken, maar dit is technisch nog niet mogelijk. Daarom is er nu een tijdelijke oplossing, de ‘Recycling club’. Het concept is simpel: stuur 3 of meer oude panty’s (maakt niet uit van welk merk) naar hun op. Deze oude panty’s worden door hun gerecycled tot vulmateriaal van glasvezels die worden gebruikt als olie- en vetafscheiders. Zo hebben ze al duizenden panty’s kunnen recyclen! En jij krijgt als bedankje ook nog eens een 10% kortingscode voor je volgende bestelling.

 

Wil je nog meer te weten te komen over de duurzaamheid van het merk? Lees dan hier verder.

SHOP SWEDISH STOCKINGS

 

Je shopt de panty’s van Swedish Stockings vanaf €19. We snappen dat dit veel geld is voor een panty, en dat niet iedereen dit geld kan of wil neerleggen. Maar omdat dit het enige duurzame panty merk is, willen we het toch graag met jullie delen. Voor iedereen die op zoek is naar een duurzaam alternatief voor panty’s! En vergeet niet dat je voor dit geld wel een eerlijke geproduceerde en duurzame panty krijgt, die als het goed is heel erg lang mee gaat. Soms is een investering die lang mee gaat en wat meer kost beter dan dat je na één keer dragen je panty al weg kan gooien. Dan ben je uiteindelijk net zoveel kwijt!

 

Je shopt de producten van Swedish Stockings in hun eigen webshop, maar ook bij o.a. ABOUT YOU, de Bijenkorf, de Geitenwollenwinkel, Take it Slow, Wolf and Storm en Zalando.

Maria innovation tights black €22,00  – Lovisa innovation tights black €26,00

 

Naast een ruime keuze aan panty’s, verkoopt Swedish Stockings ook verschillende pantykousen en sokken. Van sneaker sokken tot kniekousen, en van basics tot aan sokken die echt wel gezien mogen worden (denk aan glitter sokken en sokken met leuke patroontjes). Dus ook als je geen panty’s draagt, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Swedish Stockings

BFAY is het Nederlandse online magazine over budget en fair fashion. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe artikelen? Volg ons dan via Facebook en Instagram.
No Comments
Leave a Comment: