Search:

HOE DUURZAAM IS DE H&M NOU ECHT?

De H&M is één van de winkels waar vrijwel iedereen shopt én goed slaagt. Ze hebben uitgebreide collecties met veel keuze, goede prijzen en ook nog eens goede sale. Maar, hoe duurzaam is de H&M eigenlijk? Tijd om het welbekende modeketen eens flink onder de loep te nemen. Want zijn ze wel echt zo goed bezig als dat ze zeggen?

Foto @anoukyve

RECYCLE YOUR CLOTHES

Wist je dat je met je oude kleding korting kan scoren bij de H&M? Voor iedere volle zak aan oude kleding die je inlevert in de winkel, loop je de deur uit met een kortingsbon van 15%. Deze actie is onderdeel van het Long Live Fashion concept. Ieder jaar belanden duizenden kilo’s textiel op de vuilnisbelt. Zeker 95% kan opnieuw gebruikt worden. De kledinginzameling is opgezet om de hoeveelheid kleding op de vuilnisbelt te verminderen, en om de cirkel rond te maken door een gesloten kringloop voor textiel te creëren. Dus als jij nog iets hebt wat afgedragen, versleten of kapot is, laat het niet achter in je kast liggen en gooi het ook zeker niet weg, maar lever al je oude kleding in bij de H&M-winkel bij jou in de buurt!

 

‘Wist je dat je met je oude kleding korting kan scoren bij de H&M? Voor iedere volle zak aan oude kleding die je inlevert in de winkel, loop je de deur uit met een kortingsbon van 15%.’

 

Volgens het duurzaamheidsrapport geschreven over de H&M, biedt 1 oud kledingstuk  in ieder geval 20% katoen of wol wat gerecycled kan worden. De Conscious foundation is in het leven geroepen om ervoor te zorgen samen met bedrijven en wetenschappers nieuwe manieren worden gevonden om met gerecycled materiaal nieuwe fashion items te fabriceren. Voor 1 kilogram wat H&M inzamelt wordt er 0,02 cent gedoneerd aan een goed doel.

 

H&M Conscious collectie

De Conscious collectie is de duurzame lijn van de H&M. Je herkent deze collectie in de winkels aan het groene label. De meeste kledingstukken uit deze collectie zijn gemaakt van biologisch katoen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, één van de grootste toeleveranciers maakt namelijk biologisch katoen. In 2020 streeft H&M ernaar dat al het katoen uit kledingstukken gemaakt zal zijn vanuit duurzaam katoen.

 

LINKS GIRLFRIEND REGULAR JEANS €39,99  | MIDDEN  LANG DENIM JACK €49,99| RECHTS Skinny Low JeanS €29,99

 

LINKS Blouse van chiffon €19,99 | MIDDEN KATOENEN BLOUSE €19,99 | RECHTS Blouse van chiffon €19,99

CONCLUSIE

De H&M houdt zich dus bezig met het recyclen van kleding én ze hebben een eigen duurzame collectie. Ze geven volgens ons dus het goede voorbeeld als het gaat om duurzaamheid. Wij vinden het een goede zaak als het productieproces van mode-items op een duurzame manier plaats vindt. Als klant wordt je ook bewuster van de effecten van de mode-industrie door middel van de acties en campagnes. Wij denken dat dit bewustzijn nog meer kan groeien als hier nog meer aandacht aan wordt gegeven, zodat je als klant hier eigenlijk niet om heen kan als je de fysieke winkel bezoekt, of online je aankopen doet. Bijvoorbeeld het onder de aandacht brengen van de huidige Conscious collectie. Maar, het begin is er in ieder geval. Wij vinden dat H&M op de goede weg is!

 

VIND JIJ DAT DE H&M DUURZAAM BEZIG IS?

Door Shyama Kalicharan

No Comments
Leave a Comment:

%d bloggers liken dit: