GOAT ORGANIC APPAREL: DUURZAAM EN BETAALBARE BASICS

Basics, we dragen ze allemaal weleens. Maar goede basics vinden, dat blijft toch erg lastig. Goed nieuws voor je, we hebben namelijk hét merk voor al jouw basics gevonden. Een merk wat niet alleen best wel betaalbaar, maar ook nog eens 100% duurzaam is. Zo is het niet alleen goed voor je eigen portemonnee,  maar ook voor de rest van de planeet. We hebben het hier over Goat Organic Apparel, het merk waar je vanaf nu al je basics wilt aanschaffen.

FOTO @RENSKROES

 

Goat is in 2012, toen nog onder de naam Geitenwollenshirts, opgericht door de tweelingzussen Abigail en Lavinia. Goat is een vegan merk wat staat voor goede kwaliteit organic cotton, eerlijk en betaalbaar. En dat alles met veel liefde voor mensen, dieren en de planeet. Ze maken alleen gebruik van eco-vriendelijke stoffen, gebruiken geen dierlijke producten en ze proberen zo min mogelijk afval te produceren. Het doel van Goat is een eindproduct te creëren dat helemaal eerlijk is, voor mensen, het milieu en voor dieren. 

 

HOE WORDT DE KLEDING GEMAAKT?

 

De kleding van Goat wordt geproduceerd in Bangledesh, onder strenge voorwaarden. Er wordt altijd gecheckt of het loon wordt uitbetaald. Daarnaast krijgen de werknemers 150% tot 200% boven het minimale loon betaald. En Goat heeft het GOTS certificaat, waardoor er regelmatig gecontroleerd wordt op de volgende punten:

 

  • Geen kinderarbeid
  • Geen gedwongen arbeid
  • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
  • Een wettige arbeidsovereenkomst
  • Betaling van een leefbaar loon
  • Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief onderhandelen
  • Geen discriminatie van werknemers
  • Geen excessieve werktijden

 

HOE KAN HET ZO BETAALBAAR ZIJN?

 

De collectie van Goat bestaat uit t-shirts, tops, truien en joggingbroeken. De kleding is zacht, comfortabel en heeft mooie pasvormen. Maar, je bent nu vast nieuwsgierig hoe ze zo duurzaam en betaalbaar tegelijkertijd kunnen zijn. Gaan we je even uitleggen: Om de prijzen laag te houden, maken ze geen gebruik van een zogenaamde middenman. Dit betekent dat alles direct van het merk naar de consument verkocht wordt. Zo kunnen ze een organic en eerlijk gemaakt T-shirt aanbieden voor bijvoorbeeld €14,95.  Zo kan je betaalbaar je kledingkast verduurzamen.

 

Neem dus snel een kijkje op de website van GOAT ORGANIC APPAREL en sla vanaf nu daar al je basics in. De mensen, dieren en planeet zullen je dankbaar zijn.