5 REDENEN WAAROM JIJ KLEDING WILT SHOPPEN BIJ DE KRINGLOOP

Als we denken aan de kringloopwinkel, dan hebben we al gauw een vooroordeel. Het is een rotzooi, het stinkt er en de spullen zijn ook nog eens mega oud. Maar wat als je we je vertellen dat dit helemaal niet meer zo is? Tegenwoordig bestaan er een heleboel mooie kringloopwinkels met een ruim aanbod aan goedkope spullen, waaronder kleding. In bijna iedere kringloop vind je wel een afdeling met kleding, schoenen en accessoires. En alhoewel echt niet iedere kringloop mooie kleding verkoopt, er kunnen verassend veel leuke items tussen hangen. We geven je 5 redenen waarom je wel kleding wilt shoppen bij de kringloop.

 

FOTO @CHLOEVR

 

het is goedkoop

 

Allereerst is kleding bij de kringloop natuurlijk super goed betaalbaar. Voor shirtjes betaal je vaak maar een paar euro, en zelfs voor jassen leg je meestal maar rond de 10 euro neer. Zo kan je voor heel weinig geld een heleboel toffe items scoren. Het is even goed zoeken tussen alle kledingrekken die er altijd staan, maar dat is meestal wel de moeite waard.

 

het is duurzaam

 

Winkelen bij de kringloop is niet alleen goedkoop, het is ook nog eens duurzaam. Want alle kleding die je koopt, krijgt op die manier een 2e leven. Als we allemaal wat meer tweedehands kleding zouden kopen, dan zou er ook minder nieuwe kleding gemaakt hoeft te worden. Want als al er al zoveel leuke kleding bestaat, waarom dan altijd nieuw kopen? Tweedehands is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor mensen, dieren en de planeet.

 

 

het is uniek

 

In de kringloop kan je echt unieke pareltjes scoren. Van mega vintage items die je bijna niet meer ziet tot exclusievere merkkleding die bijna niemand heeft. Op die manier kan je je lekker onderscheiden van de rest. Ben je op zoek naar kleding die je niet zo vaak ziet op straat? Dan is een bezoekje aan de kringloop zeker onmisbaar. Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg normale kledingstukken, als je dat leuker vind. Zo is er voor iedereen wat te vinden.

 

 

het is kwaliteit

 

Als je tweedehands kleding koopt die afkomstig is van bijv. de H&M of Zara, dan is de kwaliteit dus gewoon goed. Want tweedehands kleding is echt niet opeens van mindere kwaliteit. Je kan altijd in de binnenkant van het kledingstuk naar het label kijken, zo weet je precies van welk merk het item afkomstig is.

 

& er is merkkleding

 

Wist je dat er bij de kringloop een heleboel merkkleding te vinden is? Van de dure sportmerken tot echte designerstukken. Je moet net even geluk hebben, maar ze hangen er echt tussen. Je vind er genoeg mooie merken zoals Tommy Hilfiger, Levi’s, Puma, Nike, Isabel Marant en nog veel meer. En dat alles voor hele mooie kleine prijzen. Daar wordt je toch blij van?