OUTFIT | BUDGET EVERYDAY LOOK VOOR €15

We gaan het vandaag hebben over de zogenaamde everyday look methode. De everyday look is een look die je elke dag uit de kast kunt trekken. Of je nou naar school, de stad of naar werk gaat, het zijn looks die jij elke dag kunt dragen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders, daarom is het belangrijk dat jij zelf je everyday looks samenstelt. Hoe doe je dat precies? En hoe doe je het budget? We leggen het je uit in dit artikel.

 

 

 

Eigenlijk bestaat de everyday look uit 3 items: een bovenstuk, een onderstuk en schoenen. Dat is de basis van je outfit die je aan kunt vullen met accessoires zoals een tas, sieraden en een hoedje. Zorg daarom dat je weet wat er in je kast hangt, zodat je makkelijk 3 items eruit kan pakken die passen bij die dag. Leg truien bij truien en broeken bij broeken, zo vind je alles makkelijk terug.

 

PS. Nog makkelijker: een look die uit 2 items bestaat. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan een jurk of een jumpsuit. Een schoentje erbij en je outfit is klaar.

 

Zorg dat de looks makkelijk te mixen en matchen zijn. De look die je op de foto’s ziet bestaat uit een zwarte blouse, spijkerbroek en plateau laarzen. Als het wat kouder is kun je de blouse vervangen door een trui, als je veel moet lopen vervang je de plateau laarzen voor sneakers en als je een belangrijke afspraak hebt vervang je de spijkerbroek voor een pantalon. Zo creëer je elke dag een passende everyday look die bij jou past.

 

 

Om het allemaal wat makkelijker te maken: maak een notitieboekje aan voor je everyday looks. Draag je vandaag een toffe outfit waar jij je fijn in voelt? Schrijf het op! Leg het boekje in je kledingkast neer, zo kun je er altijd in bladeren en snel en makkelijk een everyday look uitkiezen. Zo maak je jouw eigen styling boekje met ideeën die je iedere dag weer kunt toepassen.

 

Maar waarom zou je everyday looks samenstellen? Nou, dit kan een hoop stress voorkomen. Daarnaast is het altijd fijn om wat inspiratie achter de hand te hebben. Je weet maar nooit! Als je opeens een goede outfit nodig hebt, denk dan aan de everyday look methode: 3 items vormen de basis van je outfit. Hierbij houdt je rekening met het weer, wat je gaat doen en waar je heen gaat.

 

 

 

De outfit die je hier zit komt van de te gekke webshop Everything5pounds. Een webshop waarin alles maar 5 pond kost. Dus als je een everyday look in jouw stijl voor maar €15 wil, weet je waar je moet zijn. Wil je meer weten over de webshop Everything5pounds? We hebben er een review over geschreven die je hier kan lezen. It’s worth reading!

 

Liever duurzaam shoppen? Op markten zoals de IJ-Hallen shop je makkelijk voor €15 een look bij elkaar. Ga vintage winkels langs en sprokkel zo je everyday outfits budget bij elkaar.

 

Outfit details: Blouse, jeans & schoenen Everything5pounds / Tas H&M / Fisherman hat Modemusthaves (bestaat niet meer) / Choker Ali Express

Door Willeke Arens / Fotografie Shyama Kalicharan

Dit artikel delen

Lees meer