Duurzamer kan niet: de spijkerbroeken van MUD Jeans

MUD Jeans, het jeansmerk wat jij wilt kennen. Het is een op en top duurzaam kledingmerk met alleen maar eerlijke jeans. En naast dat je er spijkerbroeken kan kopen, kan je hier ook jeans huren. Kortom, een merk met een geweldig concept waar we je graag meer over vertellen.MUD Jeans
 

MUD Jeans

Mud Jeans is een duurzaam en circulair jeansmerk, waar het draait om een wereld zonder afval, zonder verspilling en zonder een enorme afdruk op de aarde achter te laten. De broeken worden gemaakt in eerlijke fabrieken onder veilige en goede werkomstandigheden.

De jeans worden gemaakt van biologisch en gerecycled katoen. Op dit moment bestaat de jeans uit 23%-40% gerecycled denim. Bij MUD Jeans geven ze om het milieu, om de mensen en om de dieren. De jeans zijn allemaal organic en vegan. Zoals ze zelf zeggen: No animals, plants or people were harmed during the production of our jeans – pinky promise. 

 
Recycling MUD Jeans

Lease A Jeans

Bij MUD Jeans kan je niet alleen broeken kopen, je hebt ook de mogelijkheid om een broek te leasen. Het idee achter Lease A Jeans is dat MUD Jeans zelf eigenaar blijft van de kostbare grondstoffen die gebruikt zijn voor het maken van de broek, en dat ze de broek ook weer terugkrijgen na gebruik. Zo wordt er rekening gehouden met het welzijn van de aarde en haar grondstoffen.

Deze formule is bedacht voor iedereen die bewust en duurzaam met kleding om wilt gaan, maar toch ook graag wat nieuws wilt. Op deze manier kan je elk jaar een nieuwe jeans uitkiezen en dragen, om hem daarna weer terug te sturen. Op dit moment heeft MUD Jeans dan ook al 3.000 leasers die een broek huren. Het Lease A Jeans concept is een prachtige stap om de kledingindustrie duurzamer en eerlijker te maken.


Hoe werkt het?

Allereerst moet je lid worden van de MUD jeans community, dit kost eenmalig €29. Daarna kan je maximaal drie broeken tegelijkertijd leasen. Je betaalt dan per broek 12 maanden €7,50 per maand. Na die 12 maanden kan je de broek terugsturen, maar je mag de broek ook kosteloos blijven dragen tot je hem niet meer wilt of tot hij versleten is. Daarna kan je de broek terugsturen, waardoor hij weer gerecycled wordt tot een nieuwe jeans. Recyclen bespaart water, grondstoffen en afval. En jij kan gewoon weer de volgende jeans leasen. Als je de jeans terugstuurt, krijg je ook nog eens €10 korting op je volgende bestelling of een maand gratis leasen. Een schuldvrije oplossing om elk jaar een nieuwe jeans te dragen!


Waarom een jeans leasen?

Zoals MUD Jeans zelf zegt: Door het leasen van jeans maak je een statement dat je de huidige mode-industrie niet steunt en op zoek bent naar alternatieve filosofieën. Daarnaast is het leasen van een jeans goedkoper, ben je super duurzaam bezig en kan je zonder schuldgevoel je spijkerbroek dragen. Je weet dat je broek eerlijk is gemaakt, en dat als je hem niet meer draagt hij weer gerecycled wordt. Dat is toch een heerlijk idee?

Lees hier meer over het leasen van een jeans.

MUD Jeans
 

Betaalbaar maken

Alle broeken kosten, om het lekker makkelijk te houden, €119 per stuk. Niet goedkoop, maar dan heb je wel een deels gerecyclede en kwalitatieve broek die helemaal eerlijk gemaakt is. Naast het leasen van een jeans zijn er nog een aantal mogelijkheden om het voor jezelf betaalbaar te maken. 


Investeren

Stel je voor, voor een gemiddelde spijkerbroek bij een betaalbare kledingwinkel zoals de H&M of Zara leg je €25 per spijkerbroek neer. Wat je ook kan doen, is dat geld opsparen. Zo kies je er voor om 1 duurzame jeans aan te schaffen, in plaats van 5 goedkope fast fashion spijkerbroeken.

 

Kwaliteit

Een goede kwalitatieve jeans gaat veel langer mee als een goedkopere jeans. Zeker als je er voorzichtig mee om gaat en hem niet te vaak wast. Als je goed voor je jeans zorgt, kan hij makkelijk een paar jaren mee. Dus ga je voor een kwalitatieve jeans, dan heb je heel lang plezier van je spijkerbroek, en hoef je niet zo snel een nieuwe aan te schaffen.


Gift cards

Wat ook een leuke optie is, is geld of gift cards vragen als je bijv. jarig bent. Op deze manier krijg je de broek, of hoef je hem maar gedeeltelijk te betalen. Je hebt zelfs een giftcard van €119, waardoor je precies een spijkerbroek kan aanschaffen.


Neem een kijkje op de website van Mud Jeans! 

MUD Jeans
 
Alle foto’s in dit artikel zijn van @mudjeans


Lees ook:

Project Cece: meer dan 300 duurzame merken op 1 website

TV-programma genaaid: eindelijk eerlijk over mode

Dit artikel delen

Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!