DUURZAAM EN BETAALBAAR KLEDING SHOPPEN BIJ ARMEDANGELS

Ken je het duurzame kledingmerk Armedangels al? Zo niet, hoog tijd om kennis te maken. Armedangels is namelijk echt een geweldig kledingmerk. De kledingstukken zijn niet alleen mooi en tijdloos, maar ook nog eens duurzaam geproduceerd en gemaakt van biologische en gerecyclede materialen.

 

ARMEDANGELS

Even kort over het merk, Armedangels is een Duits kledingmerk met mannen en vrouwenkleding. Ze richten zich niet op de trends, maar op moderne en hedendaagse collecties. Het is hun missie om eerlijke arbeidsvoorwaarden, duurzame kwaliteitsmaterialen en een mooi design te combineren met elkaar. Ze kiezen voor fair fashion in plaats van fast fashion.

 

Voor het maken van de kleding, worden er duurzame materialen gebruikt zoals o.a. biologisch katoen, biologische linnen, biologische wol en gerecycled polyester. Ze vinden het een must om het milieu te beschermen, en kiezen daarom alleen voor biologische materialen. Om dit aan te kunnen tonen, zijn ze GOTS gecertificeerd. GOTS (Global Organic Textile Standard) is een onafhankelijke organisatie die zorgt dat bedrijven ook echt hun duurzame beloftes nastreven. Zo zijn er vaste regels opgesteld, wanneer je een kledingstuk biologisch wilt noemen. 

 

Top JANINAA €29,90

 

 

Daarnaast vinden ze het belangrijk dat iedereen die meewerkt in het kledingproces, onder eerlijke omstandigheden werkt. Om dit aan te tonen zijn ze aangesloten bij de volgende organisaties:

Fair Wear Foundation, zij zorgen voor veilige en goede werkomstandigheden in de kledingfabrieken waar de kleding wordt gemaakt. Hierdoor krijgen de werknemers die de kleding maken eerlijk betaald, en werken ze op een veilige plek.

Fairtrade, zij zorgen ervoor dat de boeren eerlijk betaald krijgen voor het katoen wat ze verbouwen. Katoen is de eerste stap in het kledingproces, het is dus ook belangrijk dat er aan de boeren wordt gedacht.

 

T-shirt ILKAA €39,90

Denim Skirt LIAARA €79.90

Dress LEVKAA €59.90

Culottes KAROLINAA €59.90

T-shirt ILKAA €39.90

Culottes KAROLINAA €59.90

Jerseydress LAYLAA €79.90

 

Ben je op zoek naar meer duurzame kleding merken? Neem dan een kijkje op Project Cece, hier vind je meer dan 300 duurzame kledingmerken op 1 website.

 

Foto’s in dit artikel zijn van Armedangels
No Comments
Leave a Comment: