Search:

12 HANDIGE TIPS OM TE BESPAREN OP JE LENTE GARDEROBE

Na al het winterweer is het eindelijk weer tijd om langzaam te beginnen aan je lente garderobe. En je garderobe updaten, dat hoeft echt niet veel geld te kosten. Hoe je een nieuwe lente garderobe voor weinig creëert? Dat leggen we je graag uit aan de hand van 12 handige tips die je gelijk kan toepassen. Een nieuwe lente garderobe voor weinig gegarandeerd!

 

 Foto @queenofjetlags

 

INSPIRATIE

Het belangrijkste is om niet gelijk onvoorbereid te gaan shoppen als er een nieuw seizoen aankomt. Wat je beter kan doen, is beginnen met inspiratie opdoen. Zo voorkom je miskopen en weet je precies wat je wilt aanschaffen. Wat zijn de trends van aankomend seizoen? Wat zien we veel in de rekken hangen? Kijk voor inspiratie op Instagram, Pinterest, blogs of de tijdschriften. Je kan ook alvast even gluren in je favoriete webshops naar de nieuwe collecties, maar pas op dat je nog niks stiekem gaat aanschaffen.

 

 

OPRUIMEN

Nu is het tijd voor een iets minder leuke klus, namelijk je garderobe een flinke schoonmaakbeurt geven. Na het schoonmaken en opruimen van je garderobe weet je precies wat je nog hebt liggen en wat je nog nodig hebt. Zorg dat alle kleding netjes en overzichtelijk in je kast ligt, zodat je precies weet wat je hebt. Zo voorkom je vergeten kledingstukken of dubbele aankopen. Onthoud dus goed tijdens het shoppen welke items je al in je lente garderobe hebt.

 

 

WISHLIST

Als je weet wat de trends zijn, inspiratie hebt opgedaan en je garderobe helemaal netjes heb gemaakt, dan kan je gaan beginnen met het maken van jouw persoonlijke wishlist. Wat wil jij dit seizoen aanschaffen? Wat heb je echt nodig? Maak een lijstje van items die je echt nodig hebt, zoals sokken of lingerie, en een lijstje met must-haves die je graag wilt hebben. Koop eerst de items die je echt nodig hebt, en kijk daarna wat je budget is voor je must-haves wishlist. Neem het lijstje altijd mee tijdens het shoppen, en koop niet zomaar iets wat er niet op staat. Zo voorkom je onnodige of impulsieve aankopen.

 

 

 

 

ONLINE

Online doe je veel minder snel impulsieve aankopen, omdat je er rustig (vanaf de bank) over na kan denken. Dit kan dus een hoop miskopen en geld besparen! Een goede tip is om je winkelmandje te vullen, een paar dagen te wachten, en dan pas te bestellen. Zo doe je veel minder snel miskopen en koop je alleen de items die je echt graag wilt hebben. Let wel op, kijk altijd naar de verzendkosten en retourmogelijkheden, dit kan wel een hoop geld zijn. En vergeet ook nooit om de items die je niet wilt houden, zo snel mogelijk terug te sturen.

 

 

KORTING

In tegenstelling tot de sale, die heel gevaarlijk kan zijn voor je portemonnee, is korting onze grote vriend. Check daarom altijd voordat je een bestelling plaatst, of er ergens online kortingscodes te vinden zijn. Dit kan je bekijken op websites zoals Actiecode of Kortingscode. Vaak vind je hier een heleboel goede acties en kortingen.

 

 

 

TWEEDEHANDS

Ren jij tijdens het shoppen ook altijd gelijk de H&M of Zara in? Daar is op zich niks mis mee, want deze winkels zijn goed te betalen. Maar, het kan nog goedkoper. Begin je zoektocht naar je nieuwe lente garderobe eens bij de kringloop of een tweedehands kledingwinkel. Hier kan je echte pareltjes van kleding vinden, voor maar een paar euro per stuk. En dat is niet alleen super goedkoop, maar ook nog eens super duurzaam.

 

 

 

CONTANT

Wil je het shoppen helemaal goed doen? Neem dan alleen contant geld mee tijdens het shoppen en laat je pinpas thuis. Zo kan je simpelweg niet meer kopen dan je bij je hebt. En dat kan een hoop extra onnodige uitgaven voorkomen.

 

 

FOOD

Als je zorgt dat je voordat je gaat shoppen al gegeten hebt, ga je niet onnodig al je geld uitgeven aan eten. Je kunt natuurlijk altijd voor de gezelligheid ergens wat drinken, maar ook dan is het handig dat je niet al teveel honger hebt. Daarnaast is een flesje water in je tas ook altijd handig.

 

 

VALKUILEN

Er zijn een hoop valkuilen tijdens het shoppen, waar we allemaal nog steeds makkelijk intrappen. Dit zijn de valkuilen waar ook jij weer in kan trappen:

  • Al 5 paar gestreepte shirtjes in je kast hebben liggen, maar toch een 6e aanschaffen omdat die toch echt anders is.
  • Een maat te groot of te klein meenemen, omdat je dat item echt moet hebben. Zeker bij items die eigenlijk te klein zijn, beland het uiteindelijk toch achterin je kledingkast. Niet doen dus!
  • Niet kritisch genoeg kijken en er thuis achterkomen dat het gekochte item eigenlijk toch niks voor jou is. Dan maar hopen dat je het nog terug kan brengen.

 

 

BONNETJES BEWAREN

Bewaar al je bonnetjes na het shoppen goed. Zo kan je, als je na een week toch spijt van je aankoop hebt, het zonder moeite terugbrengen. Vaak geldt geen bon, geen geld terug. Dus zorg altijd dat je de bon bewaart. Ook wel zo handig: haal niet gelijk alle prijskaartjes van je kleding af, dat maakt het terugbrengen ook een stuk makkelijker.

 

 

 

UITGAVEN BIJHOUDEN

Houdt vanaf nu een uitgavenboekje bij, op papier of online. Hier kan je per maand overzichtelijk al je uitgaven bijhouden. Stel een vast bedrag per maand af met jezelf wat je mag uitgeven aan kleding. Hierdoor voorkom je dat je teveel gaat uitgeven én weet je precies waaraan je je geld uitgeeft.

 

 

 

WEES ZUINIG

Wees zuinig op je kleding. Draag en verzorg het met veel liefde. Zo kan het een stuk langer mee én kan je het nog een 2e leven geven. Verkoop je kleding via bijv. Marktplaats of United Wardrobe en verdien een extra centje om weer mee te shoppen. Je kan het ook doneren aan het goede doel, of in de H&M kleding container stoppen. De H&M recyclet je kleding en je krijgt ook nog eens een kortingsbon van 15%.

 

BEN JIJ AL BEZIG MET JE LENTE GARDEROBE?

Door Willeke Arens

%d bloggers liken dit: