ARMEDANGELS: het duurzame kledingmerk voor tijdloze kleding

Maak kennis met één van mijn favoriete duurzame kledingmerken: ARMEDANGELS. Ondanks dat ik veel kleding tweedehands koop, is het ook fijn om af en toe nieuwe kleding te kopen. Maar dan het liefst wel bij een duurzaam merk zoals ARMEDANGELS! 


Armedangels hoodie


ARMEDANGELS

ARMEDANGELS is een duurzaam Duits kledingmerk voor zowel vrouwen als mannen. Ze verkopen tijdloze kleding gemaakt van natuurlijke materialen. Naast kleding hebben ze ook lingerie, sokken en accessoires. De prijzen (voor kleding) beginnen bij €19,90 en lopen op tot €189,90. Dat is een behoorlijk ruime prijsklasse. Je kan dus zowel goed betaalbare items, als wat duurdere items kopen.


Wat maakt ARMEDANGELS zo’n duurzaam merk? Allereerst worden alle kledingstukken gemaakt onder goede werkomstandigheden en krijgt iedereen in het proces een eerlijk en leefbaar loon. Daarnaast is de kleding gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, biologisch wol, Lyocell (Tencel), linnen en Lenzing EcoVero. Ze maken gebruik van natuurlijke of gerecyclede materialen, die zo min mogelijk schade toebrengen aan de planeet. ARMEDANGELS staat voor tijdloze, kwalitatieve kleding die eerlijk is geproduceerd en lang meegaat.


Lees ook: materialen guide: wat zijn duurzame materialen voor kleding?​


Armedangels hoodie


De hoodie die ik op de foto draag is van ARMEDANGELS en kost €79,90. Dat is best prijzig, maar vergeet niet dat duurzame kleding niet zo betaalbaar kan zijn als andere kleding. Dit komt omdat iedereen in het proces een eerlijk loon heeft ontvangen, de kleding onder goede werkomstandigheden is gemaakt én bestaat uit een duurzaam materiaal. Hierdoor liggen de kosten van een kledingstuk veel hoger. Zelf vind ik dit een fijne gedachte, daar geef ik graag iets meer aan uit.


Daarnaast is de kleding kwalitatief en tijdloos, waardoor het hopelijk een heleboel seizoenen meegaat. Zo wordt de cost per wear misschien nog wel een stuk lager dan een goedkoop kledingstuk die je na één seizoen al weg kan gooien.


Armedangels hoodieHoodie ANJANAA, € 79,90


Om het duurzaam shoppen iets toegankelijker en betaalbaarder te maken, heb ik nog 3 handige bespaartips voor je:


  • Vraag cadeaubonnen voor je verjaardag of voor andere feestdagen, dat maakt het shoppen gelijk nog leuker.
  • Houd kortingscodes in de gaten. Zo krijg je bijvoorbeeld 10% korting als je je aanmeld voor de nieuwsbrief van ARMEDANGELS. 10% korting op een hoodie van €80 scheelt toch alweer €8.
  • De verzendkosten boven de €120 zijn gratis. Als je zelf niet aan dit bedrag komt, bestel dan samen met iemand uit je omgeving om de verzendkosten te besparen.


Er zijn ook andere webshops die kleding van ARMEDANGELS verkopen, waarbij je sowieso geen verzendkosten hoeft te betalen, zoals About You, de Bijenkorf en Zalando.


Foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Nadeche van Nadeche Jocelyn.

Dit artikel delen

Willeke Arens

Willeke Arens

Hi! Ik ben Willeke, founder van BFAY. Met mijn passie voor duurzame en tweedehands kleding hoop ik jou te helpen en te inspireren om bewuster en duurzamer met kleding om te gaan!