4 LAST-MINUTE TIPS VOOR BETAALBARE KERSTCADEAUS

Geef jij altijd kerstcadeaus met de feestdagen? En ben je een week voor kerst nog niet met de inkopen begonnen? Dan wordt het hoog tijd om je kerstinkopen te gaan doen. En daar helpen we je graag een handje bij, met 4 handige last-minute tips voor betaalbare kerstcadeaus. Niet alleen leuk voor als je nog geen cadeautjes hebt, maar ook als je nog iets extra’s wilt geven. Want met deze tips geef jij de leukste kerstcadeaus voor heel weinig geld!

 

FOTO @ NICOLARDK

 

GEEF EEN TEGOEDBON

 

Een hele slimme manier om nu geen geld uit te geven, is zelf een tegoedbon maken. Je kan dit makkelijk zelf in elkaar knutselen of op je computer maken. Zo heb je ook nog eens een leuk vooruitzicht voor in het nieuwe jaar. Een aantal leuke ideeën om weg te geven zijn: naar de sauna, uit eten, naar een pedicure, koffie drinken, naar de bioscoop, een massage of een high-tea. Kies iets wat past bij jou en diegene voor wie de tegoedbon is, zo maak je het ook nog eens super persoonlijk. En op deze manier kan je ook zelf bepalen hoeveel geld je uit wilt geven aan je cadeau, samen koffie drinken is bijvoorbeeld een stuk betaalbaarder dan samen uit eten.

 

KIJK EENS BIJ DE KRINGLOOP

 

Plan nog voor kerst een bezoekje aan de kringloop, en laat je verassen door alle leuke spullen die ze daar verkopen. Van boeken tot interieur decoratie, en van mode accessoires tot leuke gadgets. Ook voor kinderen vind je vaak genoeg boeken en speelgoed, dus voor iedereen kan je er slagen. En niet alleen bij de kringloop, maar ook rommelmarkten of Marktplaats zijn goede plekken om goedkoop tweedehands items te vinden. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ben je ook nog eens duurzaam bezig. Je geeft spullen namelijk een tweede leven.

 

GEEF JOUW ONGEBRUIKTE SPULLEN

 

Misschien vind je dit een beetje gek klinken, om jouw ongebruikte spullen weg te geven. Maar je kan anderen mensen superblij maken met de spullen die jij niet meer gebruikt. Zo kan je eens kijken bij je sieraden, tassen, interieur accessoires en andere leuke hebbedingetjes. Maar ook je kleding die je niet meer draagt, kan je aan een vriendin, zus of nichtje geven met dezelfde kledingmaat. Zo heb jij een opgeruimd huis, ben je geen geld kwijt aan cadeautjes en maak je andere blij met jouw items. Vind je het niet leuk om alleen jouw oude spullen weg te geven? Je kan dit ook als extra cadeau geven, en nog wat leuks erbij kopen.

 

INPAKKEN

 

Kerstcadeaus horen mooi ingepakt te zitten, want dat geeft nou eenmaal veel leuker. En mooi inpakken is het halve werk, dan maakt het bijna niet uit of er nou een duur cadeau of een kleinigheidje in zit. In winkels zoals de Action kan je heel voordelig een heleboel leuke inpak spullen vinden. Even creatief bezig en je geeft de mooiste ingepakte cadeautjes weg. Ben je zelf niet zo goed in inpakken? Zorg dan dat je cadeautjes koopt in een winkel waar ze het al mooi voor je inpakken. Dat bespaart jouw weer tijd en stress.

 

TIP: Kijk vooral even op Pinterest, hier vind je een heleboel mooie voorbeelden van ingepakte kerstcadeaus, free printables die je kan gebruiken bij het inpakken, zelfmaak ideeën wat je weg kan geven als cadeau en nog veel meer inspiratie rondom kerst.

 

Dit artikel delen

Lees meer